11 Ιουλίου 2017

Τα 300 εκατ. από τις άδειες των καναλιών και άλλα παραμύθια

Τόσα ψέματα λένε κάθε μέρα, ένα ακόμα δεν κάνει διαφορά για τον υπουργό Προπαγάνδας κ. Παππά, που ξιφούλκησε χτες για τον αριθμό των αδειών καναλιών και μας συγκίνησε με τη δήλωση ότι τα λεφτά από τις νέες άδειες που θα δοθούν θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία. Τζάμπα κλαίει η Μάρθα Βούρτση κι ο Βασιλάκης Καϊλας, που είναι πια κοτζάμ μεσήλικας. Τα λεφτά πάνε αλλού.


Και πάνε αλλού, γιατί είναι προϋπολογισμένα ήδη από το πρώτο μνημόνιο 300 εκατομμύρια ως υποχρέωση της κυβέρνησης, που έπρεπε να τα έχει εντάξει μάλιστα ήδη από πέρυσι, το 2016!

300 εκατομμυριάκια είναι εγγεγραμμένα στον κρατικό προϋπολογισμό και τόσα πρέπει να μαζέψει ο υπουργός προπαγάνδας, πιστός σ αυτά που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Και δεν είναι ενταγμένα ούτε για παιδικούς σταθμούς ούτε για νοσοκομεία, που τον έπιασε ο πόνος τον υπουργό και τα παλικάρια του προπαγανδιστικού μηχανισμού του.

Για να καταλάβουν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση έχει συνέχεια. Και όλες οι επαναστατικές αρλούμπες της σημερινής είναι για τα σκουπίδια όταν πρόκειται για μνημονιακές υποχρεώσεις.

Πού θα τα βρει τώρα το 300 μύρια ο υπουργός; Άγνωστο. Επειδή η αγορά πιάστηκε κορόιδο μια φορά πέρυσι με τον διαγωνισμό- κωμωδία και δεν ξαναπιάνεται. Ούτε μπορεί σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς, που εποπτεύεται από ΕΕ και ΔΝΤ να επιβάλει κανείς τιμές στον ανταγωνισμό. Διαγωνισμό θα κάνει και όποιος δώσει πιο πολλά.

Αλλά, είναι διαφορετικά να εκβιάζεις για 4 άδειες και να υπόσχεσαι πίσω από τις κλειστές πόρτες λαγούς και πετραχήλια, όπως πέρυσι, και άλλο να κάμνεις διαγωνισμό για 7, την ώρα που σε έχουν μάθει όλοι τι είσαι και τι μεθόδους μετέρχεσαι.

Για να το πω πιο καθαρά, αυτοί που έχουν τα λεφτά και το ενδιαφέρον δεν συγχωρούν για το περσινό ρεζιλίκι που έπαθαν και πιάστηκαν Κώτσοι από μαθητευόμενους μάγους. Τώρα ξέρουν. Και τα λεφτά τα έχουν αυτοί και όχι τα λιγούρια που καραδοκούν στην κυβέρνηση.

Προσπαθώντας να εκβιάσει την πραγματικότητα με την αγαπημένη του νοοτροπία ο υπουργός προπαγάνδας είπε χτες ότι για το τίμημα «υπάρχει ένα δεδικασμένο από το οποίο δεν μπορούμε να αποστούμε πολύ εύκολα, κανείς μας. Ούτε η πολιτεία, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Ανεξάρτητη Αρχή (ΕΣΡ), ούτε τα πολιτικά κόμματα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν συνέβη αυτό (ο διαγωνισμός και οι προσφορές). Ουδείς μπορεί να υποκριθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα της αγοράς να καταβάλει χρήματα»!

Αυτά τα λόγια μοιάζουν περισσότερο με λόγια «οικογένειας», που λέει στα ίσια «έχετε λεφτά, άρα πέφτε τα» παρά λόγια υπουργού κυβέρνησης που βαδίζει με βάση τους κανόνες του Δικαίου και της διαφάνειας του ανταγωνισμού.

Μπορεί ο υπουργός και πολλοί ομοϊδεάτες του να πιστεύουν ότι οι κεφαλαιούχοι είναι γκάνκστερς, αλλά δεν δικαιούται ο ίδιος να συμπεριφέρεται ως τέτοιος. Γιατί, ενώ το κεφάλαιο εκπροσωπεί το κέρδος των ιδιοκτητών του, η κυβέρνηση εκπροσωπεί τη νομιμότητα. Και βάζει στο κεφάλαιο κανόνες νομιμότητας. Δεν του λέει «έχεις, άρα ρίχτα». Αυτό δεν είναι κυβερνητική νοοτροπία. Είναι νοοτροπία μαφίας.

Και, φυσικά, δεν υπάρχει κανένα δεδικασμένο επί αντισυνταγματικού νόμου. Ο περσινός διαγωνισμός δεν υπήρξε, όσο κι αν θέλει ο υπουργός να υπήρξε. Είναι τουλάχιστον 5 κεφαλαιούχοι που θέλουν να ξεχάσουν ότι υπήρξε, και αυτοί είναι υποψήφιοι για τις 7 νέες άδειες.

Εκείνο που κατάφερε ο υπουργός προπαγάνδας με τη νοοτροπία του πέρυσι ήταν να στρέψει εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης σχεδόν όλο το κεφάλαιο που ενδιαφέρεται για τα ΜΜΕ και που έχει αληθινά λεφτά για να αποκτήσει τις σχετικές άδειες. Απέμεινε με τον καπνέμπορο κ Σαββίδη και με κάποιους που δημοσιογράφους που παριστάνουν τους εκδότες και είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στα χρέη. Δηλαδή, με τίποτε.

Το ωραίο είναι, που ο υπουργός που κίνησε Γη και ουρανό για να αποδείξει ότι δεν χωράνε στο φάσμα πάνω από 4 άδειες, τώρα που το ΕΣΡ αποφάσισε να αδειοδοτηθούν 7, καλεί την αντιπολίτευση να ζητήσει συγνώμη γιατί δήθεν μίλαγε για απεριόριστο αριθμό αδειών!

Τουλάχιστον ο Γκέμπελς και ο Γεωργαλάς ήταν έξυπνοι άνθρωποι.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
http://www.liberal.gr/arthro/151739/apopsi/stili-alatos/ta-300-ekat-apo-tis-adeies-ton-kanalion-kai-alla-paramuthia.html