Στον ανακριτή 3 συνεργάτες του Σώρρα, αφέθηκαν ελεύθεροι -Κράτησαν αποστάσεις από τη δράση του

Ελεύθεροι μεν, αλλά με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πάλαι ποτέ συνοδοιπόροι του άφαντου Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι σήμερα πέρασαν το κατώφλι του 1ου ειδικού ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.


Και οι τρεις, μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 10.000 ευρώ.

Και οι τρεις φέρονται ότι κράτησαν αποστάσεις από τα έργα και τις ημέρες του Αρτέμη Σώρρα, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι ασχολήθηκαν μόνο με τον πολιτικό φορέα και πως ο φυγόδικος δεν θα έπρεπε να κρύβεται, αλλά να σταθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι, φέρονται να επικαλέστηκαν και την απόφαση του δικαστηρίου-πριν την αναίρεση της προ ημερών από τον Άρειο Πάγο-σύμφωνα με την οποία ο Α. Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δις δολαρίων, τα οποία σκοπεύει να διαθέσει για να σωθεί η χώρα από την οικονομική κρίση.

Ένας μάλιστα εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είπε πως ο ίδιος έγινε μέλος της "Ελλήνων Συνέλευσις" το 2014, μετά την έκδοση της απόφασης, χρονική περίοδο που ο Α. Σώρρας ήταν αναμφισβήτητος και μέσω της δικαστικής οδού.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος Χρήστος Καρακώστας, υποστήριξε πως "οι κατηγορίες θα καταπέσουν στην πορεία", ενώ ο εκ των κατηγορουμένων, δήλωσε πως ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να ήταν εδώ, γιατί "θα ήταν ο βασικότερος που θα κατέθετε".

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βάρος του πάντως εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, μετά την απόφαση δικαστηρίου της Πάτρας, η οποία τον οδήγησε στην...εξαφάνιση.

Τόσο ο ίδιος όσο και 9 ακόμη συνεργάτες του, κατηγορούνται για ένταξη, διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και άλλα αδικήματα.
Στον ανακριτή 3 συνεργάτες του Σώρρα, αφέθηκαν ελεύθεροι -Κράτησαν αποστάσεις από τη δράση του Στον ανακριτή 3 συνεργάτες του Σώρρα, αφέθηκαν ελεύθεροι -Κράτησαν αποστάσεις από τη δράση του Reviewed by Dexi Extrem on 7/27/2017 08:09:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: