24 Ιουλίου 2017

ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟ@ΤΣΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Η Μέρκελ έφυγε 3 βδομάδες διακοπές, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου

Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, η Ανγκελα Μέρκελ- έχοντας άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις- αποφάσισε να αποσυρθεί από τη σκηνή και να πάει διακοπές.


Μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, η καγκελάριος επέλεξε να κάνει ήσυχες διακοπές, στις ιταλικές Αλπεις σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Αυτό όμως δεν δείχνει τόσο την αυτοπεποίθησή της ότι θα εξασφαλίσει μία τέταρτη θητεία, ούτε απλά θέλει να γεμίσει τις μπαταρίες της. Περισσότερο πρόκειται για μία κίνηση στρατηγικής, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να προκύψουν ειδήσεις που ενδεχομένως θα άλλαζαν τις ισορροπίες στις δημοσκοπήσεις, σχολιάζει το Reuters.

Στόχος είναι να καθησυχάσει το εκλογικό σώμα και να στείλει στους ψηφοφόρους το μήνυμα ότι είναι υπεράνω της πολιτικής αντιδικίας. Και η χρονική στιγμή που επέλεξε να το κάνει δεν είναι τυχαία, καθώς αυτή την περίοδο οι περισσότεροι Γερμανοί παίρνουν την άδειά τους, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Αναλυτές σημειώνουν ότι οι Γερμανοί αγαπούν τις διακοπές τους και ότι θα κατανοήσουν απόλυτα το γεγονός ότι και η καγκελάριος κάνει ένα διάλειμμα, ακόμη και αν αυτό γίνεται λίγο πριν από τις εκλογές, κάτι που θεωρείται αδιανόητο σε άλλες χώρες.

«Επιχειρεί να ηρεμήσει όλη την προεκλογική καμπάνια, πηγαίνοντας διακοπές εν μέσω μίας βαρετής προεκλογικής περιόδου έως τώρα», σχολίασε ο Νιλς Ντίντεριχ, πολιτικός επιστήμονας στο Berlin Free University. «Στέλνει το μήνυμα ότι είναι υπεράνω της καμπάνιας για την επανεκλογή της», συμπλήρωσε.

Αλλωστε, το CDU και το αδελφό κόμμα CSU απολαμβάνει ένα άνετο προβάδισμα έναντι του SPD του Μάρτιν Σουλτς. Σε δημοσκόπηση της περασμένης Παρασκευής, συγκέντρωναν το 40% έναντι του 24% των Σοσιαλδημοκρατών.

«Αυτό που αρέσει τόσο πολύ στους ψηφοφόρους στην Μέρκελ είναι το πώς μένει πάντα ήρεμη», σχολίασε ο Μάνφρεντ Γκούελνερ, του δημοσκοπικού ινστιτούτου Forsa. «Τους αρέσει η στάση της, ότι είναι υπερβολικά απασχολημένη με τη διακυβέρνηση για να βγει έξω και να κάνει προεκλογική καμπάνια. Οι περισσότεροι Γερμανοί κάνουν διακοπές τώρα και το τελευταίο που θέλουν να ακούσουν είναι για τις εκλογές», συμπλήρωσε.

Οσο για τις διακοπές της Μέρκελ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρνήθηκε να απαντήσει στο Reuters για το πότε και πού θα πάει η καγκελάριος.

«Είναι πάντα στο καθήκον. Πάντα προσβάσιμη, ικανή να εργάζεται και ενημερώνεται πάντα για τα τρέχοντα γεγονότα. Αλλά θα χρειαστεί λίγες ημέρες για να χαλαρώσει και φέτος. Δυστυχώς, δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για τη διάρκεια ή τον προορισμό», απάντησε στο Reuters σχετικά με τις διακοπές της Μέρκελ.

ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr