10 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Βρούτση: Η κυβέρνηση έχασε 859 εκατ. ευρώ που θα πήγαιναν για την έκδοση συντάξεων

Κόντρα μεταξύ του τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν στην έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η κυβέρνηση τα έχασε.


Ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση έχασε 859 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν προγραμματισμένα να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση συντάξεων» και τώρα με το νέο μοντέλο που έχει θεσπιστεί αυτά τα χρήματα δεν υφίστανται αφού, «πάμε σε άλλο μοντέλο και η Τρόικα μας αναγκάζει η καταβολή να είναι 50-50». Δηλαδή όπως εξήγησε, πλέον για κάθε ένα ευρώ που βάζει η Τρόικα θα βάζουμε και εμείς ένα ευρώ.

Για την κατάσταση αυτή τόνισε ο πρώην υπουργός, η αποκλειστική ευθύνη είναι της κυβέρνησης.

Κύκλοι υπ. Εργασίας

Απαντώντας κύκλοι του υπουργείου Εργασίας υποστήριξαν πως, «το ΕΤΕΑΕΠ δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, το αντίθετο ισχύει. Από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του, το πρώτο πεντάμηνο του 2017, προκύπτει πραγματικό πλεόνασμα. Επομένως, οι εκτιμήσεις ότι «δεν υπάρχει το κονδύλι για τη χρηματοδότηση των επικουρικών συντάξεων» και ότι το «αποθεματικό του επικουρικού ταμείου αρκεί μόνο για έξι μήνες» είναι αυθαίρετα συμπεράσματα, που δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική κατάσταση του Ταμείου, με τα έσοδα και τα αποθεματικά του».

Οι κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν, επίσης ότι για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, αυξάνεται το κονδύλι. Στα 860 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικά προβλεφθεί, προστίθενται 325 εκατ. ευρώ, με στόχο ο κύριος όγκος των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης να εκκαθαριστεί έως το τέλος του χρόνου.