26 Ιουλίου 2017

Ο Τσίπρας δίνει συνέντευξη απόψε στον Alpha για να διαφημίσει την έξοδο στις αγορές

Να ανατρέψουν το επικοινωνιακό στραπάτσο των τελευταίων ημερών επιχειρούν στην κυβέρνηση, έπειτα από την έκδοση του 5 ετούς ομολόγου, μόνο που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του.


Ζορισμένοι, ήδη, από τον πόλεμο με τη Δικαιοσύνη, τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη αλλά και την υπόθεση Καμμένου «καίγονται» να καλύψουν το χαμένο έδαφος, ώστε να μπορέσουν να περιορίσουν την πολιτική ζημιά που έγινε. Αλλά οι πιέσεις δεν σταματούν εκεί.

Και μπορεί από το Μαξίμου να λένε πως «αυτή η απόπειρα δεν έγινε για επικοινωνιακούς σκοπούς», κανείς τους όμως δεν αρνείται ότι η εξέλιξη της εξόδου στις αγορές προσέφερε τεράστια ανακούφιση. Διότι μετά και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης η κυβέρνηση αντί να κεφαλαιοποιήσει τα όποια οφέλη, βρισκόταν συνεχώς απολογούμενη και με την πλάτη στον τοίχο για την υπόθεση Καμμένου.

«Καμπανάκια» από Σόιμπλε 

Από τα ραντάρ του Μαξίμου δεν πέρασαν απαρατήρητα τα μηνύματα που έστειλε ο κ. Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών δια της εκπροσώπου του «έδειξε» στην ταχεία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, η οποία όπως ειπώθηκε πρέπει να ενισχύει «περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις».

Σε ένδειξη πίεσης προφανώς προς την Αθήνα και φοβούμενος-μάλλον-οτι μετά την έξοδο στις αγορές η κυβέρνηση μπορεί να μη συνεχίσει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων.

Το μόνο σίγουρο, είναι οτι ο δρόμος από Φθινόπωρο θα είναι εκ νέου στρωμένος με «αγκάθια». Οπότε είναι λογικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο να θεωρούν την έξοδο στις αγορές ως «χρυσή ευκαιρία» για να προτάξουν τα περί επιστροφής της οικονομίας στην κανονικότητα,  με σημείο-κλειδί τον Αύγουστο του 2018 και ορίζοντα την  έξοδο της χώρας από την επιτροπεία.

Τσίπρας διαφημίζει τις αγορές με συνέντευξη

Τις «καλές ειδήσεις» απόψε αναμένεται να διαφημίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στο Μαξίμου επέλεξαν ακριβώς ένα εικοσιτετράωρο μετά την έξοδο στις αγορές να βγει μπροστά το δυνατό τους «χαρτί».

Ο κ. Τσίπρας θα ανοίξει τα χαρτιά του παραχωρώντας μετά από καιρό τηλεοπτική συνέντευξη,στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr