25 Ιουλίου 2017

Βίντεο- Γραφικό χαρακτηρίζει τον Βαρουφάκη ο Βούτσης- Είναι "Asset" έλεγε κάποτε ο Τσίπρας

«Γραφικό» χαρακτήρισε τον άλλοτε «Τσάρο» της Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής.


Ο κ. Βούτσης μάλιστα είπε πως δεν πιστεύει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ηχογραφούσε τις συνομιλίες στα υπουργικά συμβούλια ή άλλες προσωπικές συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως ο πρώην Έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει υποστηρίξει μέσα από το βιβλίο του «Adults in the Room» («Ενήλικοι στην αίθουσα»).

Συγκεκριμένα σχετικά με τις αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει θύελλα ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Νομίζω πως είναι ένα πολύ αρνητικό αποτύπωμα. Ο Βαρουφάκης αφήνει στην πολιτική ζωή του Τύπου και για τον εαυτό του αρνητικό αποτύπωμα και αρνητικό υπόδειγμα για θέση υπουργού σε δύσκολες στιγμές».

«Όλο αυτό που παρακολουθούμε είναι ένα αφήγημα άκρως υποκειμενικό γεμάτο μυθικά και ανακρίβειες, δεν αφήνει περιθώριο για σοβαρή πολιτική συζήτηση, που είχε γίνει μάλιστα και το ’15 και το ’16 μεσα στη Βουλή. Ευτυχώς για τη χώρα μας ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι όχι απλά διαθέσιμος αλλά απόλυτα συνεπής στον κοινοβουλευτικό του ρόλο και με τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις από τότε κιόλας όλα τα ζητήματα που είχαν τεθεί σε σχέση με τη στρατηγική της χώρας και την περιπέτεια είχαν συζητηθεί με άκρως πολιτικό τρόπο χωρίς κουτσομπολιό. Το ότι επιλέγεται τώρα με έναν τρόπο συστηματικό και ενόψει ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να κλείσει ο επώδυνος κύκλος αυτά τα δημοσιεύματα δείχνουν προφανώς μία υποκειμενική διάθεση του ίδιου του συγγραφέα να συσκοτιστούν τα πράγματα, να υπονομευτεί η πορεία της χώρας για την κανονικοποίηση. Επειδή ήμουν παρών στα περισσότερα συμβούλια, θα μπορούσε καθένας να πει το αφήγημά του, αλλά δεν θα το κάνω».

Από την πρώτη κιόλας σελίδα του βιβλίου του, σε ξεχωριστή εισαγωγική ενότητα, ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει ανοιχτά και καθαρά μια δήλωση που αφήνει τον αναγνώστη με ανοιχτό το στόμα: «Σε ένα βιβλίο αυτού του είδους, στο οποίο τόσο πολλά εξαρτώνται από το ποιος είπε τι σε ποιον, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσω την ακρίβεια όσων έχουν ειπωθεί από τρίτους και τα παραθέτω εντός εισαγωγικών. Για τον σκοπό αυτό, βασίστηκα σε ηχογραφήσεις που έκανα με το τηλέφωνό μου, καθώς και στις σημειώσεις που κρατούσα εκείνη την εποχή, από τις πολλές επίσημες συναντήσεις και συνομιλίες που εμφανίζονται σε αυτό το βιβλίο», γράφει.

Όταν ο Τσίπρας έλεγε «asset» τον Βαρουφάκη!

Βέβαια ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που τον Απρίλιο του 2015 έλεγε πως «ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένα σημαντικό asset για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Είναι ένας οικονομολόγος που έχει ενοχλήσει γιατί μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα απ’ ότι την μιλάνε αυτοί».

«Μιλάει τη γλώσσα της οικονομίας, βεβαίως έχοντας ριζοσπαστικές θέσεις και απόψεις , αντιλήψεις οι οποίες είναι δεδομένες», έλεγε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «ο κ. Βαρουφάκης δεν κάνει πίσω εύκολα, είναι έντιμος και επιμένει στις απόψεις του».


http://newstag.gr/politiki/66914-binteo-grafiko-charakthrizei-ton-baroyfakh-o-boytshs-einai-asset-elege-kapote-o-tsipras