ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ! Bαρουφάκης: Θα έσερνε ουρλιάζοντας τον Στουρνάρα από την ΤτΕ ο Τσίπρας

«Αν χρειαστεί, θα τον σύρω ουρλιάζοντας από την κεντρική τράπεζα». Με αυτή τη φράση ισχυρίζεται ο Γ.Βαρουφάκης ότι αντέδρασε ο Αλ.Τσίπρας (αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 2014), όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών τού εξήγησε το πώς η ΕΚΤ -κατά την ερμηνεία του- θα έβαζε εμπόδια στην επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Η αναφορά γινόταν στον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. «Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτησή του» φέρεται να είπε.

Το επεισόδιο περιγράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο βιβλίο του Adults in the Room (2017).

Στο επεισόδιο, σύμφωνα πάντοτε με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του, ήταν παρόντες οι Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος και Παππάς.

Μάλιστα ο τελευταίος πρότεινε «ακόμα πιο δραστικές λύσεις».

Ο Γ.Βαρουφάκης εξηγούσε στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ τη σημασία του να είναι έτοιμοι, σε περίπτωση που η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζες, να απαντήσουν με κίνηση που θα μπορούσε -όπως γράφει- να διαλύσει την Ευρωζώνη.

Οι παρόντες έδειξαν ενθουσιασμό με τον μόνο που εμφανιζόταν επιφυλακτικό τον Γ.Δραγασάκη.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=893171

ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ! Bαρουφάκης: Θα έσερνε ουρλιάζοντας τον Στουρνάρα από την ΤτΕ ο Τσίπρας ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ! Bαρουφάκης: Θα έσερνε ουρλιάζοντας τον Στουρνάρα από την ΤτΕ ο Τσίπρας Reviewed by Dexi Extrem on 7/21/2017 01:06:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: