07 Ιουλίου 2017

Οι κούφιες υποσχέσεις του Τσίπρα για τους παιδικούς σταθμούς

Έπεσε έξω για άλλη μια φορά το πλάνο της κυβέρνησης

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την όποια πορεία της χωρίς πλάνο και σχέδιο, εις βάρος των Ελλήνων πολιτών ωστόσο, οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και για τους παιδικούς σταθμούς, αποδείχθηκαν κούφιες. Ήταν μόλις τον περασμένο Απρίλιο όταν ο πρωθυπουργός... από το βήμα του Συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε και έταζε στον κόσμο ότι «σε λίγο καιρό θα επιδοτείται όχι μόνο το τρίτο, αλλά και το 1ο και το 2ο παιδί.Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δεκάδες, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς» προσθέτοντας «κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών».

Παρά και την προτροπή του προς τους υπουργούς του στο πανηγυρικό, λόγω του «υποτιθεμένου» κλεισίματος της β’ αξιολόγησης, υπουργικό Συμβούλιο να δώσουν προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη, το αποτέλεσμα είναι σήμερα 40.000 παιδιά να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών.

Παρά τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου δηλώνει τώρα ότι έκανε λάθος ο πρωθυπουργός, γιατί οι παιδικοί σταθμοί θα είναι έτοιμοι το 2018. Κι αυτό εάν ισχύσουν τα αντίμετρα, κάτι που σημαίνει επί της ουσίας 2020 και βλέπουμε…

Πάντως, για την κυβέρνηση προς το παρόν φταίνε οι δήμαρχοι που δεν έφτιαξαν νέους παιδικούς σταθμούς και δεν προσέλαβαν και προσωπικό να τους λειτουργήσουν.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/koufies-iposchesis-tou-tsipra-gia-tous-pedikous-stathmous