06 Ιουλίου 2017

Ανατροπή στην τραγωδία της Αίγινας! Τι αποκαλύπτει το Λιμενικό;

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν στον θάνατο των δυο αδελφών μετά την σύγκρουση του σκάφους τους με υδροφόρα στην Αίγινα.

Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου-υδροφόρα «Αίγινα». Οι δυο τους κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, για διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και για παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.

Το πλοίο «Αίγινα» επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο Λιμεναρχείο της Αίγινας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, ενώ φέρεται να μην άκουσαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου, ο οποίος τους ζητούσε να απομακρυνθούν.

Στελέχη του λιμενικού αναφέρουν ότι από το σημείο που έπλευσε το πλοίο – υδροφόρα είναι μεν πέρασμα διέλευσης πλοίων, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαγόρευση για ψάρεμα. Και ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό!

Οι σοροί των δύο ψαράδων μεταφέρθηκαν σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό και δεν έφεραν κάποια χτυπήματα.
Η κηδεία των δύο αδελφών θα γίνει αύριο από τον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας στην Αίγινα.