20 Ιουλίου 2017

Ερμού και Μόρια

Του Θανάση Χειμωνά

Νέα εξέγερση μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Το γράφω εδώ για να το μάθει λίγο ο κόσμος. Βλέπετε από το 2015 και μετά τέτοιου τύπου ειδήσεις περνάνε στα ψιλά. Μόνο τα «τσοντοκάναλα» τις αναφέρουν –προφανώς για να πλήξουν τη μοναδική κυβέρνηση στον κόσμο (σ.σ. εκείνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) που νοιάζεται για τον Άθρωπα.


Τα επεισόδια αναφέρονται ως εξαιρετικά βίαια. Πέντε τραυματίες αστυνομικοί αλλά και καταγγελίες για υπέρμετρη αστυνομική βία που περιλαμβάνει τον ξυλοδαρμό μιας εγκύου και ρίψη δακρυγόνων μέσα στα γυναικόπαιδα. Σημειώθηκαν 38 προσαγωγές εκ των οποίων οι 31 εξελίχθηκαν σε συλλήψεις. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες πρόκειται να απελαθούν άμεσα.

Τις ίδιες πάνω κάτω ώρες, μια παρέα κουκουλοφόρων (μιλάμε για καμιά δεκαριά άτομα) κατεδάφιζαν με θρησκευτική ευλάβεια τον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού, μετά από πορεία για την Ηριάννα. Εκεί είχαμε 14. Συνελήφθη ο ένας. Και αυτός όχι για βιαιοπραγία αλλά επειδή ατύχησε να έχει πάνω του λίγα γραμμάρια χασίσι.

Δύο σκηνικά βίας με τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από το κράτος. Στην πρώτη περίπτωση άμεση και βίαιη επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, στη δεύτερη σιωπηλή ανοχή. Στην πρώτη ένας σκασμός συλλήψεις, στη δεύτερη μόνο ένας χασικλής.

Ας κάνουμε όμως το δικηγόρο του διαβόλου. Τα επεισόδια στη Μόρια ήταν σαφώς μεγαλύτερης έκτασης. Επίσης, όπως όλοι γνωρίζουμε, κάθε κουκουλοφόρος που θα πέσει στα χέρια της αστυνομίας θα έχει πλάι του μια στρατιά δικηγόρων που θα κινητοποιήσουν θεούς και δαίμονες για να τον βγάλουν έξω. Αντίθετα, ο ταλαίπωρος Αφρικανός ή Ασιάτης θα πάει άκλαυτος.

Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη πιο ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στη Μόρια και την Αθήνα. Στην πρώτη έχουμε ανθρώπους απελπισμένους. Ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα με κίνδυνο της ζωής τους, χάνοντας συγγενείς και φίλους μόνο και μόνο για να καταλήξουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Μια κατάσταση για την οποία- μην ξεχνάμε- αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η νυν κυβέρνησή μας.

Στην Ερμού είχαμε απλώς κάποια κακομαθημένα καλόπαιδα που βρήκαν ως πρόσχημα την Ηριάννα για να περάσουν την ώρα τους, καταστρέφοντας περιουσίες άλλων.

Το ξεκάθαρο πάντως είναι πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι γι' αυτήν αναλώσιμοι. Πάντα ήταν άλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παλιά τους χρησιμοποιούσε για να προκαλέσει χάος ελπίζοντας πως θα ανατρέψει την εκάστοτε κυβέρνηση. Θυμηθείτε την Υπατεία. Μόλις ο Τσίπρας και η παρέα του ήρθαν στα πράγματα προσπάθησαν να τους αξιοποιήσουν ως μοχλό πίεσης για να εκβιάσουν τους Ευρωπαίους. Όταν αυτό απέτυχε τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους. Απαγόρευσαν και τις κάμερες και πλέον η φάπα πάει σύννεφο. Έτσι κι αλλιώς όλοι εκείνοι οι ευαισθητούληδες που ΔΗΘΕΝ τους υποστήριζαν έχουν αλλάξει θέμα συζήτησης και ασχολούνται με τον «Κούλη» και τον «ρατσιστή» Γιάννη Σπαλιάρα.

Αντίθετα το show των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας είναι χρήσιμο. Αφήνοντάς τους ανενόχλητους η κυβέρνηση φρεσκάρει το «αριστερό» της προφίλ. Μην ξεχνάτε, υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που συμπαθούν τους τραμπούκους αυτούς, θεωρώντας τους «παιδιά» που τουλάχιστον «βγαίνουν στους δρόμους» κλπ. κλπ. Η συντριπτική πλειοψηφία των συριζαίων ψηφοφόρων ζει και αναπνέει με τέτοιες ψευτοεπαναστατικές αρλούμπες. Το μήνυμα λοιπόν είναι: «Είδατε; Εμείς είμαστε αριστεράρες. Δεν ακουμπάμε τα παιδιά που τους πυροβόλησαν (σ.σ. οι φιλελέδες) τα όνειρα». Φυσικά, όλους τους υπόλοιπους τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ τους έχουν σαπακιάσει στο ξύλο. Δε βαριέσαι όμως… Υπάρχει και καλή κρατική βία. Μια ματιά στη Βενεζουέλα θα σας πείσει.

Ερμού και Μόρια λοιπόν. Δύο διαφορετικοί κόσμοι. Θύτες και θύματα. Οι μαγαζάτορες έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Οι δε μετανάστες δεν ψηφίζουν καν. Γιατί λοιπόν να ενδιαφερθεί γι' αυτούς η κυβέρνησή μας;

http://www.liberal.gr/arthro/153797/apopsi/th-cheimonas/ermou-kai-moria.html