10 Ιουλίου 2017

Αυξημένα τα δημόσια έσοδα από τις δημοπρασίες παραλιών

Αυξημένα κατά τουλάχιστον 35% είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα δημόσια έσοδα που προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την παραχώρηση χρήσης των παραλιών, που εφαρμόζονται φέτος για πρώτη φορά.


Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, «το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση της χρήσης των παραλιών εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικό όφελος για τα δημόσια έσοδα».

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στις πρώτες 41 δημοπρασίες που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα σε όλη τη χώρα, παρουσιάστηκε συνολικό όφελος της τάξης του 35%, σε σχέση με τις αρχικές τιμές εκκίνησης των υπό παραχώρηση παραλιών.

Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών συνεργάζονται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΔΠ) και η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Μέσω της νέας διαδικασίας, πέραν της αύξησης των εσόδων του Δημοσίου, μεταξύ άλλων, έχει εκσυγχρονιστεί όλο το σύστημα παραχώρησης των παραλιών, υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια σε σχέση με τις παραχωρήσεις, ενώ και οι αιγιαλοί της χώρας προβάλλονται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή:in.gr