29 Ιουλίου 2017

Καταγγελίες για "σταλινικές" διώξεις στο ΚΕΠΕ από ανθρώπους του Βαρουφάκη

Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να μην βρίσκεται στην κυβέρνηση και να έχει ανοίξει μια ιδιότυπη βεντέτα με τους παλιούς του συντρόφους στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι άνθρωποί του, όμως, εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά στο οικονομικό επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος.

'Ενα από τα τελευταία προπύργιά τους είναι το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Με επικεφαλή τον Νίκο Θεοχαράκη, στενό συνεργάτη του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη το επιστημονικό αυτό κέντρο, διοικείται, σύμφωνα τουλάχιστον με καταγγελίες, με σταλινικού τύπου μεθόδους.

Αφορμή για τις καταγγελίες αυτές η παραπομπή σε ένορκη διοικητική εξέταση, (ΕΔΕ), ερευνήτριας του ΚΕΠΕ, η οποία είναι και διευθύντρια Διοικητικού στο Κέντρο.

Αφορμή για την παραπομπή ήταν το γεγονός, ότι η παραπάνω ερευνήτρια κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ απολυμένου συναδέλφου της.

Φαίνεται, ότι για την διοίκηση του ΚΕΠΕ, το να καταθέτεις σε δικαστήριο, αφού έχεις ορκιστεί να πεις την αλήθεια, για πραγματικά γεγονότα που γνωρίζεις είναι βαρύ... ατόπημα και πρέπει να τιμωρείσαι.

Και η υπόθεση όμως, για την οποία έγινε η δίκη, είναι ενδεικτική του κλίματος αυθαιρεσίας που επικρατεί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες,

Πρόκειται για την εκδίωξη του ερευνητή του ΚΕΠΕ, Νίκου Γεωργικόπουλου, με συνοπτικές διαδικασίες και πολιτικά κριτήρια. Ο κ. Γεωργικόπουλος, που είναι επισκέπτης Καθηγητής στο Stern Business School του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης, με πολυετή εμπειρία σε διεθνή Πανεπιστήμια και στον χρηματοοικονομικό τομέα στο εξωτερικό, με καριέρα, βιογραφικό και ερευνητικό έργο από τα πιο αξιοζήλευτα στο ΚΕΠΕ, κατέφυγε άμεσα στην δικαιοσύνη μετά την εκδίωξή του.

Η ερευνήτρια, η οποία έχει πλέον στοχοποιηθεί από την διοίκηση του ΚΕΠΕ, έχοντας εσωτερική γνώση του θέματος και εμπειρία πολλών ετών στο Κέντρο, κατέθεσε στο δικαστήριο υπέρ του απολυμένου ερευνητή, Νίκου Γεωργικόπουλου.

Αυτό, όμως, όπως προαναφέραμε, ήταν, φαίνεται, τραγικό ατόπημα, για τον Πρόεδρο του ΚΕΠΕ κ. Θεοχαράκη, ο οποίος διάταξε, με συνοπτικές διαδικασίες, να διενεργηθεί ΕΔΕ για την παραπάνω ερευνήτρια, που τόλμησε να πάρει το μέρος του απολυμένου συναδέλφου της.

Αυτό είναι, λοιπόν, το κλίμα που επικρατεί σε ένα από τα τελευταία προπύργια, που "βασιλεύουν" ακόμα, οι άνθρωποι του πρώην Υπουργού κ. Βαρουφάκη, που χρέωσε με περίπου 100 δις την χώρα μας και ήταν η αιτία να κλείσουν οι ελληνικές τράπεζες και να εφαρμοστούν τα capital controls.

https://www.thepressroom.gr/oikonomia/kataggelies-gia-stalinikes-dioxeis-sto-kepe-apo