29 Ιουλίου 2017

ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ! Αμμόχωστος: Άγνοια του ΟΗΕ για άνοιγμα της κλειστής πόλης υπό τη διοίκηση του

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν καμία ενημέρωση, μέχρι στιγμής, για οποιαδήποτε σχέδια από τουρκοκυπριακής πλευράς για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρμόδια πηγή των Ηνωμένων Εθνών.


"Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν ενημερωθεί για οποιαδήποτε τέτοια σχέδια", ήταν το σχόλιο από το γραφείο του εκπροσώπου Τύπου του ΟΗΕ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα σε τουρκοκυπριακή εφημερίδα.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακή πηγή, που επικαλείται το δημοσίευμα που υπογράφει η δημοσιογράφος Esra Aygin, η τουρκοκυπριακή πλευρά επεξεργάζεται σχέδιο για να ανοίξει την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ.

"Δεν αληθεύει ότι τα Βαρώσια (Αμμόχωστος) θα ανοίξουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Όλη η εργασία που γίνεται αφορά το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο. Κανείς δεν μιλά για άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τουρκοκυπριακό έλεγχο." είπε η ίδια πηγή.

Μανώλης Καλατζής
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ