Ο Τραμπ απέλυσε τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου - Πρίμπους: Δεν θέλω να γίνω Πρέσβης στην Αθήνα

Νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου ο μέχρι σημερα Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κελι, οπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ετσι, ο Ελληνοαμερικάνος Ρέινς Πρίμπους αποχωρεί από την θέση του με απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ.


Να θυμίσουμε ότι επικρατούσε πολεμικό κλίμα στον κλειστό κύκλο των συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο νέος διευθυντής αρμόδιος για την επικοινωνία στον Λευκό Οίκο επιτέθηκε ανοιχτά κατά υψηλόβαθμων στελεχών και συνεργατών του Τραμπ.

Ο Άντονι Σκαραμούτσι επιτέθηκε κατά του (πρώην πια) Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, αλλά και του υπεύθυνου στρατηγικής του προέδρου Τραμπ Στιβ Μπάνον σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού “The New Yorker” και το οποίο βασίζεται σε μία τηλεφωνική συνέντευξη μεταξύ του Σκαραμούτσι κι ενός δημοσιογράφου του περιοδικού.

Χρησιμοποιώντας χυδαία γλώσσα ο πρώην χρηματιστής της Wall Street, που ανέλαβε διευθυντικά καθήκοντα επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο την προηγούμενη Παρασκευή, χαρακτήρισε τον Πρίμπους έναν «γαμ... παρανοϊκό σχιζοφρενή», ενώ κατηγόρησε τον Μπάνον ότι προσπαθεί να χτίσει την δική του φήμη εκμεταλλευόμενος «τη γ...η ισχύ του προέδρου.»

Πρίμπους: Δεν με ενδιαφέρει η θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα

Τη διάψευση έκανε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN

Ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, δεν θα είναι ο επόμενος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.  Τη διάψευση έκανε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN, όταν ρωτήθηκε αν ισχύει η πληροφορία, την οποία έγραψε εδώ και καιρό η εφημερίδα Washington Post.

Στο παρελθόν είχαν γίνει διάφορες υποθέσεις για το μέλλον του στην περίπτωση που ο κ. Τραμπ θα τον αντικαθιστούσε. Όμως χθες, ξεκαθάρισε ο ίδιος την κατάσταση και είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση.

Ό κ. Πρίμπους δεν είναι διπλωμάτης και δεν είναι καλός γνώστης των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, ο σημερινός επικεφαλής της Πρεσβείας Τζέφρι Πίατ θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος, καθώς έχει καταφέρει να μην υπάρχουν ανοικτά θέματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενώ έχει καταστεί «διαφημιστής» της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον περασμένο Ιούνιο εξέπληξε τους πάντες στη Νέα Υόρκη όταν μίλησε με παθιασμένο τρόπο για την ανάγκη να επιστρέψουν οι επενδυτές στη χώρα μας.
Από τη συνέντευξή του στο CNN ήταν φανερό ότι ο κ. Πρίμπους ήθελε να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατό στην οικογένειά του. Το τι θα κάνει μετά, είναι μία άλλη ιστορία, αλλά δεν πρέπει να εκπλαγεί κανείς εάν επιστρέψει στο πολιτικό σκηνικό της Ουάσιγκτον, καθώς χθες έδωσε εξετάσεις και τις πέρασε.

Δεν είπε την παραμικρή αρνητική κουβέντα για τον Πρόεδρο Τραμπ, και η άρνηση του να ασκήσει και την ελάχιστη κριτική για αρκετούς ήταν ένα σημάδι ότι η προσωπική του σχέση με τον Πλανητάρχη δεν διαταράχθηκε. Βέβαια, έχει να αντιμετωπίσει τον Αντόνι Σκαραμούτσι, ένα ορκισμένο εχθρό του Πρίμπους που πήρε τη ρεβάνς από τον πρώην πλανητάρχη.

Μιχάλης Ιγνατίου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Ο Τραμπ απέλυσε τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου - Πρίμπους: Δεν θέλω να γίνω Πρέσβης στην Αθήνα Ο Τραμπ απέλυσε τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου - Πρίμπους: Δεν θέλω να γίνω Πρέσβης στην Αθήνα Reviewed by Dexi Extrem on 11:31 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: