21 Ιουλίου 2017

Δύο Ελληνίδες κατέκτησαν την κορυφή της Αλάσκας-Συγχαρητήρια Κυριάκου

Η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βανέσα Αρχοντίδου έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες ορειβάτισσες που πάτησαν στην κορυφή του όρους Ντενάλι στην Αλάσκα. Το συγκεκριμένο βουνό είναι το υψηλότερο στη βόρεια Αμερική και ένα από τα πιο δύσκολα στον κόσμο.


«Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν το πολύ σημαντικό βάρος που έπρεπε να μεταφέρουμε κάθε μέρα, πάνω από 30 κιλά περίπου η κάθε μία, και το δεύτερο στοιχείο που μας δυσκόλεψε ήταν οι καιρικές συνθήκες οι οποίες στο συγκεκριμένο βουνό είναι ακραίες», είπε η Βανέσα.


Παρά τα εμπόδια τα δύο κορίτσια από την Αθήνα που ασχολούνται με την ορειβασία από χόμπι, δεν το έβαλαν κάτω και κάρφωσαν την ελληνική σημαία σε μία από τις 7 πιο δυσπρόσιτες βουνοκορφές του κόσμου.

«4 Ιουλίου καταφέραμε να πατήσουμε στην κορφή και γίναμε οι πρώτες Ελληνίδες που κατέκτησαν την ψηλότερη κορυφή της Αλάσκας», λέει η Χριστίνα.

Οι Ελληνίδες ορειβάτισσες, που έχουν ανέβει ήδη στα ψηλότερα βουνά της Ευρώπης, της Αφρικής και της Νοτίου Αμερικής, σκαρφάλωσαν στο Ντενάλι ως μέλη μίας διεθνούς ορειβατικής αποστολής.

«Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο αέρας που αναπνέαμε γέμισε οξυγόνο ξανά, όλη η κούραση εκείνης της πολύ δύσκολης μέρας εξαφανίστηκε και ένιωσα την καρδιά μου να χτυπάει τόσο δυνατά, γιατί όλοι οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Αποφασίσαμε να μην είναι καμιά από τις δυο μας η πρώτη Ελληνίδα, αλλά να είμαστε οι πρώτες και κρατηθήκαμε χέρι χέρι και κάναμε μαζί το βήμα στην κορυφή», προσθέτει η Χριστίνα.

Η Χριστίνα και η Βανέσα  έχουν βάλει τώρα σκοπό να πατήσουν το Έβερεστ και να συνεχίσουν μετά  με το υποβλητικό και άκρως επικίνδυνο όρος Βίνσον που βρίσκεται στην Ανταρκτική.