11 Ιουλίου 2017

Αζέρος τραγουδιστής-επιχειρηματίας πίσω από τη συνάντηση του υιού Τραμπ με Ρωσίδα δικηγόρο

Ο Εμίν Αγκαλάροφ ζήτησε από τον σύμβουλο δημοσίων σχέσεων να κανονίσει τη συνάντηση του Τραμπ του νεώτερου, με τη δικηγόρο, η οποία υποστήριζε ότι διέθετε πληροφορίες για την παράνομη χρηματοδότηση της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος


Ο σύμβουλος δημοσίων σχέσεων που κανόνισε τη συνάντηση μεταξύ του γιου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και μιας ρωσίδας δικηγόρου αποκάλυψε σήμερα ότι το έκανε κατ' εντολή του τραγουδιστή, συνθέτη και επιχειρηματία Εμίν Αγκαλάροφ, ο οποίος είναι πελάτης του.

Ο Αγκαλάροφ, γνωστότερος ως "Εμίν", κατάγεται από το Αζερμπαϊτζάν αλλά η έδρα του είναι στη Μόσχα.

Ο Ρομπ Γκόλντστοουν στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ο Αγκαλάροφ του ζήτησε να διευκολύνει μια συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου και της Ρωσίδας δικηγόρου Νατάλια Βεσελνίτσκαγια. Η τελευταία φέρεται ότι ισχυριζόταν πως διέθετε πληροφορίες σχετικές με την παράνομη χρηματοδότηση της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Γκόλντστοουν ανέφερε επίσης ότι η δικηγόρος ξεκίνησε τη συνάντηση κάνοντας μερικά σχόλια για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας. Μετά όμως άλλαξε θέμα και μίλησε για την απαγόρευση υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία. Σε αυτό το σημείο, ο γιος του Τραμπ τερμάτισε τη συνάντηση. «Δεν βγήκε τίποτα από αυτή τη συνάντηση και δεν υπήρξε συνέχεια μεταξύ των δύο πλευρών», κατέληξε ο Γκόλντστοουν.

Όπως αναφέρεται σε ένα άρθρο του Politico από τον Μάιο του 2016, ο Εμίν Αγκαλάροφ και ο 60χρονος πατέρας του, Αράζ, γνωρίστηκαν με τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω του διαγωνισμού Miss Universe, τα δικαιώματα του οποίου ανήκαν στον ρεπουμπλικάνο μέχρι και πριν από δύο χρόνια. Οι Αγκαλάροφ τον έπεισαν να διοργανώσει τον διαγωνισμό του 2013 στη Μόσχα, σε έναν συναυλιακό χώρο της ιδιοκτησίας τους, το Crocus City Hall, χωρητικότητας 7.500 θεατών. Ο Εμίν, που είναι επίσης εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Crocus, τραγούδησε στον διαγωνισμό και κατόπιν εμφανίστηκε, μαζί με τον Τραμπ, σε ένα βίντεο κλιπ για την προώθησή του τραγουδιού In another life. Την επόμενη χρονιά, ο Τραμπ εμφανίστηκε σε άλλο ένα βίντεο να εύχεται "χρόνια πολλά" στον Εμίν για τα 35α γενέθλιά του.