Κρήτη: Μεταφέρεται στη χώρα της η Βρετανίδα που εισέπνευσε αέριο γέλιου

Mεταφέρθηκε στη χώρα της η 18χρονη από τη Μεγάλη Βρετανία που νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ έπειτα από εισπνοή αερίου γέλιου σε συνδυαμό με κατανάλωση αλκοόλ.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή του το ΠΑΓΝΗ, η Βρετανίδα νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ από τις 11 Ιουλίου μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου οπότε και ταξίδεψε για τη χώρα της.

Να σημειωθεί πως η νεαρή κοπέλα  διαγνώσθηκε με καθολικό οίδημα στον εγκέφαλο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το ΠΑΓΝΗ:

«Η 18χρονη Βρετανίδα ασθενής νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μας από τις 11 Ιουλίου έως και 17 Ιουλίου, οπότε και αεροδιακομίσθει για την χώρα της.
Επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.
Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό».
Κρήτη: Μεταφέρεται στη χώρα της η Βρετανίδα που εισέπνευσε αέριο γέλιου Κρήτη: Μεταφέρεται στη χώρα της η Βρετανίδα που εισέπνευσε αέριο γέλιου Reviewed by Dexi Extrem on 7/17/2017 07:59:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: