24 Ιουλίου 2017

Αυτό είναι το συμβόλαιο που προσφέρει η Παρί στον Νεϊμάρ

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι τα τελευταία χρόνια μια από τις ισχυρές ομάδες οικονομικά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Φέτος το καλοκαίρι μάλιστα, προσπαθεί να το δείξει με τον πλέον επιβλητικό τρόπο, αποκτώντας τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα.


Ο μόνος τρόπος να φύγει ένα τόσο μεγάλο όνομα από έναν σύλλογο είναι να καλυφθεί η ρήτρα του, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση αγγίζει τα 222 εκατομμύρια ευρώ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν όχι μόνο είνα μια ομάδα που μπορεί να καλύψει αυτό το ποσό αλλά μπορεί να ξεπεράσει και τον σκόπελο του Financial Fair Play.

Αυτό που σκέφτηκαν οι Άραβες ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ουσιαστικά, αυτός που θα πληρώσει για την ελευθερία του είναι ο ίδιος ο Νεϊμάρ. Πως; Με έναν απλό τρόπο.

Οι ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν έχουν στην κατοχή τους μια εταιρεία, την Oryx Qatar Sports Investments, η οποία ασχολείται με τη διαφήμιση και την χρήση εμπορικών δικαιωμάτων διασημοτήτων.

Από τους λογαριασμούς της λοιπόν θα μεταφερθούν 300 εκατομμύρια ευρώ ως χορηγία στην εταιρία που διαχειρίζεται την εμπορική εικόνα του Νεϊμάρ προκειμένου να τον κάνει «εικόνα» της για το επερχόμενο Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022.

Από αυτά τα χρήματα, τα 222 θα σταλούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μπαρτσελόνα από τον ίδιο τον Νεϊμάρ, αφού η εταιρεία του ανήκει. Έτσι, ο Βραζιλιάνος θα εξαγοράσει την ελευθερία του και θα κρατήσει τα υπόλοιπα, τα οποία θα αφορούν πριμ υπογραφής.

Για κάθε ένα από τα έξι χρόνια συμβολαίου που θα υπογράψει θα εισπράττει 40 εκατομμύρια ευρώ, θα έχει ιδιωτικό τζετ ενώ θα του δοθούν και ως δώρο, μετοχές από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που τρέχουν οι ιδιοκτήτες της Παρί στο Κατάρ.

Αν τελικά επιτευχθεί ένα τέτοιο deal, μιλάμε για την κίνηση που θα αλλάξει μια για πάντα τον χώρο του ποδοσφαίρου!