16 Ιουλίου 2017

Νέα Δημοκρατία για αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Οι ευθύνες δεν παραγράφονται

Το μήνυμα που στέλνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνηση

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη για το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι επιβεβαιώνεται η αναγκαιόττα να υπάρξει εξεταστική επιτροπή για τα όσα προετοίμαζε ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του.

«Μόνο έτσι θα μάθουμε τι ακριβώς έκαναν, που το πληρώνουμε τόσο ακριβά για πολλά χρόνια» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει πως είναι «είναι πλέον σαφές ότι η προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα και οι πολιτικές που μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της».

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ευθύνες τους, στη συνείδηση των πολιτών, δεν παραγράφονται ποτέ.

Οι δηλώσεις Βαρουφάκη
Mιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ o πρώην υπουργός τόνισε «δεν θα τους επιτρέψω να μιλάνε για παράλληλο νόμισμα». Ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε πως επρόκειτο για ένα σχέδιο «παράλληλων πληρωμών» και όχι για «παράλληλο νόμισμα».

Τόνισε μάλιστα ότι το σχέδιο αυτό παρουσίασε τον Ιούνιο του 2013, στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον νυν υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Χαρακτήρισε μάλιστα το σχέδιο «τόσο καλό που η αντίδραση θα ήταν πολύ θετική ακόμη και αν το παρουσίαζα μέσα στο συμβούλιο της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)».

Επιπλέον είπε πως το ολοκληρωμένο σχέδιο παρουσίασε το Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του κ. Τσίπρα ενώπιον του (νυν) πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τον υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Τόνισε μάλιστα πως μετά από αυτή την παρουσίαση του προτάθηκε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές.