05 Ιουλίου 2017

Γεύμα Μητσοτάκη με «γαλάζιους» βουλευτές στον Πειραιά

Τα παϊδάκια του Σταϊκούρα, οι γουρνοπούλες του Τζαβάρα και η δόση των 7,7 δισ. ευρώ

Γεύμα με βουλευτές της ΝΔ είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη ταβέρνα «Ζορμπάς» στο Μικρολίμανο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star «κατηφόρισε» προς Πειραιά όπου αυτή τη φορά συνάντησε τους βουλευτές που εκλέχτηκαν ανάμεσα στο 2007 και το 2012.

Το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τσιάρας, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Γιάννης Βρούτσης, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (αν και εκλέχτηκε το 2000 συμμετείχε σε αυτή την ομάδα) και ο Σάββας Αναστασιάδης.

«Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον πρόεδρο και να του μεταφέρουμε τα προβλήματα που ακούμε καθημερίνα από τους συμπολίτες μας» τόνισε «γαλάζιος» βουλευτής που συμμετείχε στο γεύμα μιλώντας στα parapolitika.gr.

«Ο πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα φιλικός και ευδιάθετος» είπε έταιρος βουλευτής που συμμετείχε στη «γαλάζια» σύναξη. Αν και η κουβέντα, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ήταν ιδιαιτέρως χαλαρή, ωστόσο δεν τα «γαλάζια» στελέχη δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο ξαφνικό μπλοκάρισμα που προέκυψε με τη δόση των 7,7 δισ. ευρώ. «Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους βουλευτές του.

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους βουλευτές για ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ενώ θυμήθηκαν και παλιές κοινοβουλευτικές ιστορίες.

Το γεύμα περιείχε ψαρικά συνοδεύομενα από λευκό κρασί ενώ στο τέλος προσφέρθηκε και ρακί που προτιμά ιδιαιτέρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η απουσία του Χρήστου Σταϊκούρα -δεν παρευρέθηκε λόγω των γενεθλίων της κόρης τους- έδωσε τη δυνατότητα στους «γαλάζιους» βουλευτές να αρχίσουν τα πειράγματα. «Πρόεδρε ευτυχώς λείπει ο Σταϊκούρας γιατί θα ζητούσε παϊδάκια και σουβλάκια» είπε ένας εκ των γαλάζιων βουλευτών της παρέας και θυμήθηκε την εποχή που ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός παρήγγειλε σούσι και Χρήστος Σταϊκούρας ως αναπληρωτής παρήγγειλε σουβλάκια.

«Καλά και τον Τζαβάρα τον αρέσει η γουρνοπούλα αλλά δεν κάνει παράπονα σήμερα» είπε ο Κώστας Κουκοδήμος. «Και σένα Κώστα από τον Όλυμπο που είσαι τα κρέατα σ’ αρέσουν» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ προς τον Κουκοδήμο. «Πρόεδρε εμάς μας χτυπά και η θάλασσα και γνωρίζουμε από ψάρια» ήταν η απάντηση του «γαλάζιου» βουλευτή που έκανε τους υπόλοιπους να ξεσπάσουν σε γέλια.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους βουλευτές τους να μην επαναπαυθούν το καλοκαίρι και να δουλέψουν σκληρά. «Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε το καλοκαίρι. "Φορτίστε" τις μπαταρίες σας στις μέρες των διακοπών που μας αναλογούν γιατί μας περιμένει ένα θερμό φθινόπωρο» ήταν η επισήμανση του προέδρου της ΝΔ αποχαιρετώντας τους.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/gevma-mitsotaki-me-galazious-vouleftes-ston-pirea