17 Ιουλίου 2017

Η κακοκαιρία έπνιξε τη Χαλκιδική και βύθισε στα νερά αυτοκίνητα [εικόνα]

Ούτε η Σιθωνία στη Χαλκιδική γλίτωσε από το κύμα κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και ειδικά ο δήμος Σιθωνίας από τη Νικήτη προς Μαρμαρά και μέχρι το Πόρτο Κουφό είναι οι περιοχές τις οποίες έπληξε περισσότερο το κύμα κακοκαιρίας, που συνεχίζεται με έντονη βροχόπτωση ακόμη σε σχεδόν όλη την Κεντρική Μακεδονία.


Οπως γράφει και το voria.gr σε πολλές περιοχές oi δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι ή έχουν γεμίσει από πέτρες, λάσπες χώματα και ξύλα, που παρασύρει στο οδόστρωμα το νερό της βροχής.
Στην περιοχή βρέχει ασταμάτητα και μάλιστα έντονα εδώ και τρεις μέρες. Αποτέλεσμα, όπως τόνισε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, να έχουν καταγραφεί πολλές πλημμύρες, σε πολλά σημεία.
Μάλιστα στην περιοχή της Τορώνης η κατάσταση είναι δραματική, καθώς έχουν πλημμυρίσει υπόγεια, δωμάτια ξενοδοχείων και κάμπινγκ. Υπάρχουν πολλά μικρά ρέματα που έχουν υπερχειλίσει και οι δρόμοι σε πολλά σημεία είναι αδιάβατοι από τα φερτά υλικά που έχουν κατεβάσει οι χείμαρροι. Εως και ΙΧ έχουν βυθιστά στα νερά.

Η κακοκαιρία έπνιξε τη Χαλκιδική και βύθισε στα νερά αυτοκίνητα [εικόνα]