18 Ιουλίου 2017

Μπο@ρδέλο κράτος! Υπηρεσία στέλνει ακόμα επιστολές με την υπογραφή Ομπάμα σαν Προέδρου-ΦΩΤΟ


Πολλοί στις ΗΠΑ- αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη- θα εύχονταν να ήταν πραγματικότητα αυτό. Να ήταν ακόμη ο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Η επιθυμία τους βέβαια δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αλλά για κάποιους ο Ομπάμα... παραμένει πρόεδρος των ΗΠΑ. Για εκείνους που έχουν λάβει την επιστολή που τους καλωσορίζουν στη χώρα, με την υπογραφή του.


Η Αισα Σάλταν, αρθρογράφος στην εφημερίδα St. Louis Post-Dispatch, δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία της επιστολής που έλαβε ο γεννημένος στη Βρετανία σύζυγός της την Παρασκευή. Αυτή, έφερε την υπογραφή του προηγούμενου προέδρου των ΗΠΑ και όχι του Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν είναι ο μόνος που πολιτογραφήθηκε πρόσφατα Αμερικανός ο οποίος λαμβάνει επιστολή από τον πρόεδρο Ομπάμα. Περίπου 200 τέτοιες επιστολές, με την υπογραφή του προηγούμενου προέδρου των ΗΠΑ, έχουν σταλεί σε νέους πολίτες της χώρας, εξαιτίας παράβλεψης της αρμόδιας υπηρεσίας (USCIS), που στέλνουν τα πακέτα «καλωσορίσματος», παραδέχθηκε η εκπρόσωπος τύπου του USCIS, Τζίλιαν Κρίστενσεν, στην εφημερίδα The Hill.

Μετά την ανάρτηση της Σάλταν, αρκετοί «νέοι» Αμερικανοί πολίτες αποκάλυψαν ότι επίσης έχουν λάβει επιστολές με την υπογραφή του Ομπάμα. Συνήθως, όταν αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος πρόεδρος, η διοίκηση ετοιμάζει νέες επιστολές καλωσορίσματος, που διανέμονται στα γραφεία του USCIS σε όλη τη χώρα, μαζί με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου. Η διοίκηση Τραμπ όμως δεν έχει ετοιμάσει ακόμη αυτό το υλικό, για να το στέλνει η υπηρεσία σε όσους παίρνουν την αμερικανική υπηκοότητα, γράφει το Newsweek.

Επίσης, εκπρόσωπος της υπηρεσίας είχε παραδεχθεί τον Ιούνιο ότι μέχρι να ετοιμαστεί το υλικό από τη νέα διοίκηση, το USCIS δεν στέλνει επιστολές, κάτι που προφανώς τελικά δεν τηρήθηκε. Αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί όσους περιμένουν να λάβουν την αμερικανική υπηκοότητα, αφού πολλοί εξέφρασαν στα social media την ελπίδα η επιστολή που θα λάβουν να έχει την υπογραφή του Ομπάμα αντί του Τραμπ.




ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr