19 Ιουλίου 2017

Τι μαγειρεύει ο Ερντογάν; Διόρισε αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του έναν πολιτικό που γεννήθηκε στην Ελλάδα!

Μια έκπληξη έκρυβε ο μίνι ανασχηματισμός που έκανε ο Ερντογάν. Διόρισε αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του πολιτικό, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.


Πολλοί όταν άκουσαν πως ο νέος αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης είναι ο Χακάν Τσαβούσογλου, αναρωτήθηκαν «τι μηχανεύεται ο Ερντογάν». Ο  Χακάν Τσαβούσογλου, είναι δικηγόρος-πολιτικός 45 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, ο οποίος γεννήθηκε και τελείωσε το δημοτικό στην Κομοτηνή. Μιλά άπταιστα ελληνικά και όπου σταθεί και όπου βρεθεί υπερασπίζεται τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης την οποία αποκαλεί τουρκική.

Ο νέος αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δεν έχει καμιά συγγένεια με τον υπουργό εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβουσογλου, πρόκειται για απλή συνωνυμία. Ωστόσο, στηρίζει κι ο ίδιος ένθερμα τον Ερντογάν και προετοίμασε πολλές φόρες το έδαφος  για τις επισκέψεις στη Θράκη μελών της τουρκικής κυβέρνησης.

Πόσο τυχαία όμως μπορεί να είναι η επιλογή Ερντογάν;

Ο πολιτικός αναλυτής και διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου είπε στο Star πως «προκαλεί σκέψεις και σηματοδοτεί την αύξηση του ενδιαφέροντος της τουρκικής κυβέρνησης για τη μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης. Συμμετείχε και σε κινήσεις πολιτών, οι οποίες είχαν ως σκοπό την ανάδειξη του οθωμανικού παρελθόντος των Βαλκανίων και της τουρκικής ταυτότητας των μουσουλμάνων της Θράκης».

Ενδεικτικό είναι πως ήταν ο βασικός καλεσμένος των τουρκικών τηλεοπτικών δικτύων για να σχολιάσει το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Ερντογάν στον μίνι ανασχηματισμό του αποφάσισε να παραμείνει υπουργός εξωτερικών ο Μεβλουτ Τσαβουσογλου, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, ενώ έκανε αλλαγές στα υπουργεία Άμυνες, Πολιτισμού και Δικαιοσύνης.

star.gr