06 Ιουλίου 2017

ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΟΙ Κ@ΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ! Κατρούγκαλος: Δεν ήμουν βαθύς γνώστης του σχεδίου Βαρουφάκη

Είχα ταχθεί υπέρ εναλλακτικού σεναρίου σε περίπτωση που δεν τελεσφορούσε η διαπραγμάτευση, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Σαμοΐλη

Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο για παράλληλο νόμισμα από τον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε ότι ο ίδιος γνώριζε πως ο τότε υπουργός οικονομικών είχε διάφορα πλάνα, αλλά προσωπικά εκείνος δεν ήταν βαθύς γνώστης στο θέμα των κουπονιών.

Πρόσθεσε πως ο ίδιος έλεγε ότι πρέπει μεν να αποφύγουμε τη ρήξη αλλά έπρεπε να έχουμε εναλλακτικό σενάριο σε περίπτωση που δεν τελεσφορούσε η διαπραγμάτευση.

Οι συνταξιούχοι και η επιστροφή της διαφοράς

Η επιστροφή της διαφοράς στο υπερβάλλον ποσό, το οποία παρακρατούσαν τα ταμεία υπέρ του ΕΟΠΥΥ απο τους συνταξιούχους στην τελευταία εξαετία, είναι δικαστικά επιδιώξιμη, δήλωσε επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τόνισε ότι ο υπολογισμός αυτός γινόταν επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κατασκευάσει πλαίσιο, που αδικούσε του συνταξιούχους. «Το διορθώσαμε αλλά δεν προβλέπεται η αναδρομική επιστροφή στους συνταξιούχους λόγω της κατάστασης των ταμείων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.




Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτη την ανάμειξη ξένων παραγόντων στην ελληνική δικαιοσύνη.




Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/katrougkalos-den-imoun-vathis-gnostis-tou-schediou-varoufaki?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter