12 Ιουλίου 2017

Μητσοτάκης: Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει

Κατά μέτωπο επίθεση σχεδιάζει να εξαπολύσει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.


Ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει πως «ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει», ενώ θα επιμείνει στην πάγια θέση του ότι «η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Κατά πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναδείξει στην ομιλία του την «παροιμιώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία», ενώ θα στηλιτεύσει και «τη βαθιά βλάβη που προκαλεί η παραμονή της στην εξουσία στη λειτουργία του Κράτους και των θεσμών».

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει με έμφαση ότι «το πολιτικό οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που χτίστηκε πάνω σε ψέματα, λάσπη και δημαγωγική ανευθυνότητα, θα καταρρεύσει με τρόπο παταγώδη και εκκωφαντικό».

Παράλληλα αναμένεται να μιλήσει για τη βλάβη στη λειτουργία του Κράτους και των θεσμών, ο κ. Μητσοτάκης θα κατηγορήσει ευθέως τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη για τις επιθέσεις τους εναντίον της Δικαιοσύνης. Πρόκειται, όπως θα εξηγήσεις για επιθέσεις που «αποκαλύπτουν την πιο σκοτεινή πλευρά μιας κυβέρνησης, που εκτρέπεται στον αυταρχισμό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη Δικαιοσύνη. «Κάθε σχέδιο επηρεασμού ή χειραγώγησης της Δικαιοσύνης θα βρει τη Νέα Δημοκρατία απέναντι», θα επισημάνει με έμφαση.