05 Ιουλίου 2017

Ανταρσία ΤΗΣ ΠΟ@ΤΣΑΣαπό ΣΥΡΙΖΑίους ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Καμμένου ως αντιπροέδρου στην Βουλή-Δεν τον ψήφισε κι ο Παπαχριστόπουλος

[Μόνο θλίψη να βλέπεις να προεδρεύει στη Βουλή ένας ανεπάγγελτος σχολιαστής σε blogs... ενδεικτικό της κατάντιας της χώρας]

Διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν κατά την ψηφοφορία που διεξάγεται στη Βουλή για την εκλογή μεταξύ άλλων του Δημήτρη Καμμενου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη θέση όγδοου αντιπρόεδρου του Σώματος.


Οι κύριοι Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Ψυχογιός και Μάριος Κάτσης ψήφισαν «πάρων». Οι περισσότεροι από τους βουλευτές προέρχονται από την ομάδα των «53+».

Πάντως, δεν τίθεται εκλογής του κ. Καμμένου, γιατί απαιτούνται μόνο 75 ψήφοι για να εγκριθεί η υποψηφιότητά του στο θώκο του αντιπροέδρου.

Με την «ηχηρή» απουσία του κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου από την ψηφοφορία για την ανάδειξη του «ομόσταυλού» του στους ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στην θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαχριστόπουλος εξέφρασε με τον τρόπο αυτό την πικρία του – αν όχι δυσαρέσκεια – καθώς οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα ασκούσε έντονες πιέσεις στην ηγεσία του κόμματος προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος το κοινοβουλευτικό αξίωμα.

Πάντως, σύμφωνα με την απόφαση της ευρύτερης πλειοψηφίας της Βουλής νέοι αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου είναι οι κ.κ. Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ) και Μάριος Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων).

Είχε προηγηθεί η τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας του κοινοβουλίου για την αύξηση των θέσεων αντιπροέδρων ώστε όλα τα κόμματα να εκπροσωπούνται στο προεδρείο της Βουλής. Εως σήμερα προβλέπονταν επτά θέσεις αντιπροέδρων, τρεις για το πρώτο κόμμα, μια για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από μία για τα τρία πρώτα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.