20 Ιουλίου 2017

Καταγγελία Πενταγώνου για Τουρκία: Θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών στρατιωτών

Το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε την Τρίτη μια έκθεση στην οποία κατονομάζονταν η τοποθεσία 10 θέσεων του αμερικανικού στρατού στη βόρεια Συρία, σε κάποιες περιπτώσεις δίνοντας λεπτομέρειες για τον αριθμό των Αμερικανών και των Γάλλων στρατιωτών που βρίσκονται εκεί


Η δημοσιοποίηση από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας θέσεων του αμερικανικού στρατού στη Συρία θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών στρατιωτών, και οι ΗΠΑ έχουν διαμαρτυρηθεί σχετικά στην Άγκυρα, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το Πεντάγωνο.

Το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε την Τρίτη μια έκθεση στην οποία κατονομάζονταν η τοποθεσία 10 θέσεων του αμερικανικού στρατού στη βόρεια Συρία, σε κάποιες περιπτώσεις δίνοντας λεπτομέρειες για τον αριθμό των Αμερικανών και των Γάλλων στρατιωτών που βρίσκονται εκεί.

«Η δημοσίευση ευαίσθητων στρατιωτικών πληροφοριών εκθέτει τις δυνάμεις του συνασπισμού σε μη αναγκαίο κίνδυνο και είναι πιθανό να διαταράξει τις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε ο Έρικ Πέιχον εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Αν και δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ανεξάρτητα τις πηγές που συνέβαλαν στο θέμα αυτό, θα ανησυχήσουμε πολύ αν αξιωματούχοι μιας χώρας συμμάχου στο ΝΑΤΟ έθεσε σκοπίμως σε κίνδυνο τις δυνάμεις μας δημοσιοποιώντας ευαίσθητες πληροφορίες», πρόσθεσε.

Ο Πέιχον πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους στην Τουρκία.

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον είναι τεταμένες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στηρίξουν και να εξοπλίσουν τους Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) με στόχο να εκδιώξουν το ΙΚ από το προπύργιό τους στη Ράκα.