12 Ιουλίου 2017

Κατάθεση-«παρωδία» από τον εραστή της φόνισσας του Κορωπίου: Μιλούσε σαν η νεκρή γυναίκα του να ήταν ξένη!

«Κόκκινο»... χτύπησε το θερμόμετρο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου δικάζεται η αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου», Νικολέτα Παπαϊωάννου, όταν στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο σύζυγος του θύματος, της 35χρονης Στέλας Πασπαλά, η οποία έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές της 27χρονης κατηγορουμένης.

Το έγκλημα έλαβε χώρα πέρυσι τον Αύγουστο στο Κορωπί, με την 26χρονη, τότε, Νικολέτα Παπαϊωάννου και σήμερα κατηγορουμένη, να μπαίνει στο σπίτι του θύματος και να την μαχαιρώνει πέντε φορές στην ωμοπλάτη, μπροστά στα δυο ανήλικα παιδιά της, που φώναζαν «βοήθεια» και την εκλιπαρούσαν: «Μην σκοτώνεις τη μαμά μας!». Πέτρα του σκανδάλου αποτέλεσε για τις δύο γυναίκες, ο 41χρονος, που σήμερα κατέθεσε στο δικαστήριο, μετά την αδελφή του θύματος.

Ο μάρτυρας, σύζυγος του θύματος και εραστής της κατηγορουμένης (είχε αποκτήσει μάλιστα δυο παιδιά με την κάθε γυναίκα), με θράσος που εξόργισε όλους τους παράγοντες της δίκης και μιλώντας στον ενικό σε δικαστές και δικηγόρους, έδωσε πάμπολλες διαφορετικές εκδοχές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε το χώρα το φρικτό έγκλημα, μπροστά μάλιστα στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών του.

Η στάση του 41χρονου, ο οποίος μιλούσε και συμπεριφερόταν σαν η υπό εκδίκαση δολοφονία της γυναίκας του και μητέρας των παιδιών του από την ερωμένη του, να αφορά κάποιο άλλο, τρίτο, άγνωστο σε εκείνον πρόσωπο, εξόργισε τόσο πολύ τους παράγοντες της δίκης, ώστε η πρόεδρος του δικαστηρίου να φτάσει στο σημείο να του πει στον ενικό: «Σταμάτα να μιλάς έτσι, γιατί θα αλλάξει και το δικαστήριο στάση απέναντί σου».

Ο 41χρονος δέχθηκε το σφυροκόπημα της εισαγγελέως, την οποία συνεχώς αποκαλούσε «κυρία μου». Απαντώντας του, η εισαγγελέας του είπε: «Κατ' αρχάς δεν είμαι κυρία σας. Πείτε μας τι έγινε, πρόκειται για τη γυναίκα σας, ήταν τα παιδιά σας μπροστά».

Σε άλλο, δε, σημείο, η εισαγγελέας του είπε: «Σας μιλάω συνέχεια στον πληθυντικό, σας δείχνω σεβασμό, καταλαβαίνω ότι είναι ο τρόπος αυτός που μιλάτε, αλλά όχι παλιοκουβέντες και ενικός εδώ». Μάλιστα, ήταν τέτοια η προκλητική συμπεριφορά του μάρτυρα, που η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να αποφανθεί κατά την πρόοδο της δίκης για κράτησή του για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Αγνοώντας, ωστόσο, συνεχώς τις παρατηρήσεις αυτές, ο 41χρονος, με μια κατάθεση-παρωδία, έδωσε πάμπολλες διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη με τη δολοφονία, για τη σχέση του με την ερωμένη του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Επανέλαβε, ωστόσο, αρκετές στιγμές, ότι έκανε «πολλά λάθη», με αποτέλεσμα «να φτάσουμε ως εδώ με μια γυναίκα στο χώμα και μια στη φυλακή».

Ανέφερε ακόμη ότι το διάστημα εκείνο έπινε πολύ και ήταν πολύ πιεσμένος. «Πολλές φορές είχαν βριστεί μεταξύ τους» είπε ο 41χρονος για τις δύο γυναίκες, «κόντρα» στις προανακριτικές του καταθέσεις, που υποστήριζε απόλυτα την σύζυγό του, ενώ λίγο παρακάτω ανέφερε πως η 35χρονη γυναίκα του, Θεοδώρα, τον είχε χτυπήσει «όχι μια και δυο φορές, αλλά πολλές».

Ο ίδιος ανέφερε, όμως, ότι καβγάδιζε και με την κατηγορουμένη ερωμένη του και πώς κάποια στιγμή η 27χρονη του είχε ρίξει καυτό λάδι στο σώμα του! Κάποια άλλη στιγμή, κατέθεσε πώς η ερωμένη του είχε δεχθεί απειλές από τη γυναίκα του. Οι παράγοντες της δίκης τον κοιτούσαν κυριολεκτικά... σοκαρισμένοι.

Πολιτική Αγωγή: Λέτε ότι η κατηγορουμένη είχε δεχθεί απειλές. Μπορείτε να το εξηγήσετε;
Μάρτυρας: Απειλές; Ξέρεις πως είναι αυτά... Τα παίρνεις με έναν άνθρωπο και του λες διάφορα. Δεν σας έχει τύχει ποτέ εσάς; Και από την πλευρά της Θεοδώρας υπήρχαν απειλές... Καβγάδες γίνονταν συνεχώς, λόγια λέγανε....

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας ανέφερε πως είχε ένα χρόνο να δει τα παιδιά που είχε με το θύμα. «Δεν τα πηγαίναμε καλά με τη Θεοδώρα, είχα οικονομικά προβλήματα. Έπινα πάρα πολύ, είχα ανοίξει νέα οικογένεια. Εκείνη την ημέρα δεν είχαμε τσακωθεί με την κατηγορουμένη» είπε ο ίδιος και συνέχισε: «Άκουσα φωνές από τον μεγάλο μου γιο. Έτρεξα, πήγα στο σπίτι δεν ήξερα ότι υπήρχε μαχαίρι, νόμιζα ότι είχε πέσει απλά ξύλο...».

Εισαγγελέας: Τι κάνατε τότε εσείς;
Μάρτυρας: Έδωσα δυο σκαμπίλια στη Νικολέτα και της είπα «φύγε».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι πήγε σπίτι, πήρε την γυναίκα του η οποία, όπως είπε, περπάτησε μέχρι το αυτοκίνητο, για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Όπως είπε, στην κατάθεσή του, όταν έφτασε στο σπίτι είδε την κατηγορουμένη -που είχε καταφέρει πέντε μαχαιριές στη σύζυγό του- να την κρατάνε τα παιδιά του. «Τη Νικολέτα την κρατούσαν τα παιδιά. Η Θεοδώρα ήταν πεσμένη μπροστά... δεν είδα πού ήταν χτυπημένη... Στον δρόμο για το Κέντρο Υγείας μιλούσαμε κανονικά, την ρώταγα τι έχει γίνει και εκείνη μου είπε: "Γιάννη, να προσέξεις τα παιδιά". Έμαθα ότι πέθανε τα ξημερώματα, όταν ήμουν στο αστυνομικό τμήμα. Τα έκανα... σκ... τελείως».

Στις ερωτήσεις της έδρας γιατί δεν βλέπει πλέον τα παιδιά του, που απέκτησε με το θύμα, ο 41χρονος είπε ότι τους τηλεφώνησε «δυο-τρεις φορές, αλλά δεν απαντούσαν» και ότι μετά «τα παράτησα». Μάλιστα, επικαλέστηκε και ασφαλιστικά μέτρα που του απαγορεύουν, όπως είπε, να τα πλησιάσει!

Λίγο αργότερα, ο μάρτυρας έτεινε εκ νέου χείρα βοηθείας στην κατηγορουμένη ερωμένη του, λέγοντας πως είναι ψέμα ότι παρακολουθούσε τη γυναίκα του έξω από το σπίτι τους στο Κορωπί. «Η Νικολέτα μου έλεγε να πηγαίνω να τα βλέπω τα παιδιά μου, να βγούμε όλοι μαζί βόλτα» προσέθεσε.
Πρόεδρος: Άλλα λέτε προανακριτικά...
Μάρτυρας: Δεν τα έχω πει... ήμουν πιεσμένος...
Εισαγγελέας: Γιατί όλα αυτά;
Μάρτυρας: Λάθη έκανα, αυτά μας έφεραν εδώ, μια γυναίκα στο χώμα και μια στη φυλακή...
Εισαγγελέας: Ο καθένας κάνει λάθη και τα πληρώνει κιόλας...
Μάρτυρας: Ναι, έχεις δίκιο...

Επιπλέον, ο 41χρονος είπε στο δικαστήριο πώς διατηρούσε ερωτική σχέση με την κατηγορουμένη από το 2010 και όχι από το 2014! «Είχα πει στη Θεοδώρα ότι αυτή την κοπέλα την αγαπώ και ότι θέλω να χωρίσουμε, εκείνη δεν ήθελε διαζύγιο» κατέθεσε.

Η πολιτική αγωγή, λαμβάνοντας το λόγο, μίλησε για «θέατρο» και άφησε σαφείς αιχμές ότι ο 41χρονος τηρεί τη συγκεκριμένη στάση, επειδή θέλει να πέσει στα... μαλακά στη δίκη που έχει με τον πατέρα της ερωμένης του.

Να σημειωθεί εδώ, πως μία ημέρα μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, ο 41χρονος πήρε μια καραμπίνα και πυροβόλησε τον πατέρα της ερωμένης του. «Πήρα το όπλο να πάω να τον τιμωρήσω» είπε και συνέχισε: «Ο πατέρας της Νικολέτας της έλεγε συνεχώς "τι τον θέλεις αυτόν"; Με πρόσβαλε. Δεν ήταν για να τον σκοτώσω».

Οι καταθέσεις των γιατρών
Συγκλονιστικές ήταν όμως και οι καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο και οι γιατροί, που παρέλαβαν στο Κέντρο Υγείας, την άτυχη 35χρονη. Όπως κατέθεσαν, η γυναίκα ήταν νεκρή όταν την παρέλαβαν. Οι ισχυρισμοί αυτοί των δυο γιατρών, προκάλεσαν την αντίδραση της υπεράσπισης της κατηγορουμένης, η οποία υποστηρίζει πως ο θάνατος της 35χρονης μπορεί να επήλθε από αμέλεια των γιατρών στο Κέντρο Υγείας και όχι μόνο από τις μαχαιριές της 27χρονης.

«Ήταν ήδη νεκρή όταν ήρθε στο Κέντρο Υγείας. Δεν είχε σφυγμό, αναπνοή και αισθήσεις» είπε η πρώτη γιατρός που κατέθεσε. «Περισσότερο ό,τι κάναμε, το κάναμε για μας, γιατί βλέπαμε ότι έχουμε μπροστά μας έναν άνθρωπο νέο, που ξέραμε ότι δεν θα επανέλθει» προσέθεσε.

Ο δεύτερος γιατρός που κλήθηκε στο δικαστήριο, επανέλαβε επίσης ότι η γυναίκα ήταν νεκρή όταν την παρέλαβαν και, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο γιος του θύματος του έλεγε: «Σε παρακαλώ, κάνε ό,τι μπορείς να σώσεις τη μαμά μου».

Ο ίδιος συγκλόνισε, όταν, απαντώντας στις αιτιάσεις της υπεράσπισης ότι πιθανότατα φέρουν ευθύνες οι γιατροί για το χαμό της γυναίκας, είπε εμφανώς ταραγμένος: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Τα δυο παιδάκια είχαν αίματα, με έπιασαν από το χέρι και μου είπαν: "Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, δεν πρέπει να πεθάνει". Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ήταν ένας νέος άνθρωπος. Δεν με ενδιέφερε ποιος και γιατί τον σκότωσε. Φορούσα τη ματωμένη ποδιά και δεν έβγαινα έξω, για να μην με δουν τα παιδιά».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.