Η Μπόκο Χαράμ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απαχθέντες από ομάδα εκμετάλλευσης πετρελαίου [βίντεο]

Μέλη της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τρεις εργαζόμενους μιας ομάδας εκμετάλλευσης του πετρελαίου στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, που έχουν πέσει θύματα απαγωγής.

Στο βίντεο αυτό, ένας από τους απαχθέντες ζητάει από την κυβέρνηση να μειώσει την χρήση βίας κατά των τζιχαντιστών.

Στην ομάδα, συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, αλλά κι εργαζόμενοι στην κρατική πετρελαϊκή εταιρίας της Νιγηρίας, οι οποίοι έψαχναν για πετρέλαιο στα βορειοδυτικά της χώρας, όπου δρουν οι τζιχαντιστές.

Μία προσπάθεια διάσωσης που έγινε την Τετάρτη απέτυχε, ενώ σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι από την ανταλλαγή πυροβολισμών.


Μετά το μακελειό η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τακτική αντιμετώπισης της Μπόκο Χαράμ, η απόπειρα της οποίας να δημιουργήσει ένα Ισλαμικό κράτος στα βορειοανατολικά έχει προκαλέσει από το 2009 το θάνατο τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό άλλων 2,7 εκατομμυρίων.

Το Πανεπιστήμιο του Μαϊντουγκούρι επιβεβαίωσε ότι οι τρεις άνδρες που εμφανίζονται στο βίντεο είναι μέλη του προσωπικού του.

«Θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι λύση η χρήση ακραίας βίας. Θέλουμε να απευθύνουμε έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ανταποκριθεί σ’ αυτό το αίτημα, και όπως έχουν υποσχεθεί, θα μας απελευθερώσουν αμέσως», είπε ένας από τους απαχθέντες, που δήλωσε ότι είναι λέκτορας στο προαναφερθέν πανεπιστήμιο.


Η Μπόκο Χαράμ διασπάστηκε πέρυσι και το ένα τμήμα της υπό τον Αμπουμπακάρ Σεκάου χρησιμοποιεί ως ορμητήριο το δάσος Σαμπίσα στα βορειοανατολικά, ενώ το άλλο, που έχει συμμαχήσει με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» και καθοδηγείται από τον Αμπού Μουσάμπ αλ Μπαρνάουϊ, δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λίμνης Τσαντ, όπου γίνονταν και οι έρευνες για πετρέλαιο.
Η Μπόκο Χαράμ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απαχθέντες από ομάδα εκμετάλλευσης πετρελαίου [βίντεο] Η Μπόκο Χαράμ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απαχθέντες από ομάδα εκμετάλλευσης πετρελαίου [βίντεο] Reviewed by Dexi Extrem on 18:17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: