18 Ιουλίου 2017

Α. Γεωργιάδης: Δε μπορεί ο Α. Τσίπρας να κάνει ό,τι θέλει στη χώρα

Με βολές κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, συνόδευσε το σχολιασμό του για τις κυβερνητικές αντιδράσεις, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που απέρριψε την αίτηση αναστολής της Ηριάννας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.


"Η κυβέρνηση αυτή από τα ιδεολογικά της νιάτα έχει την αντίληψη του λεγόμενου δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Δηλαδή ότι όλα πρέπει να τα ελέγχει η κυβέρνηση. Αντίθετα, τα κράτη του δυτικού κόσμου εδράζονται στη λεγόμενη διάκριση των εξουσιών. Η διάκριση των εξουσιών εξ ορισμού μειώνει την κυβερνητική εξουσία. Όταν ένας πρωθυπουργός λέει ότι "αισθάνομαι πως δεν με αφήνει η Δικαιοσύνη να ασκήσω την πολιτική μου”, μάλλον δεν έχει καταλάβει σε τι τύπου κράτος κυβερνά. Δεν μπορείτε κ. πρωθυπουργέ να κάνετε ό,τι θέλετε στη χώρα”, τόνισε, μιλώντας στον "real fm”, ο κ. Γεωργιάδης.

"Είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να λέει στη Βουλή ότι είναι μια λανθασμένη απόφαση και ότι θα γίνει σύντομα νέα δίκη με νέα σύνθεση; Προαναγγέλλει την παρέμβασή του στη δικαστική εξουσία, ο άνθρωπος που υπάρχει - εκ του Συντάγματος- στη θέση αυτή για να περιφρουρεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση. Το Δικαστήριο πρέπει να κρίνει ανεπηρέαστα και όχι με βάση τι γουστάρει ή δεν γουστάρει ο κ. Κοντονής”, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

http://www.capital.gr/politiki/3227109/a-georgiadis-de-mporei-o-a-tsipras-na-kanei-o-ti-thelei-sti-xora