08 Ιουλίου 2017

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΑ! Βγήκε από το Ευγενίδειο ο Αλέξης Τσίπρας-Οι ευχές του Κυριάκου

Εξιτήριο πήρε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αφαίρεση της κήλης στην οποία υποβλήθηκε χθες το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός βγήκε χαμογελαστός από το νοσοκομείο και χαιρέτισε τους δημοσιογράφους πριν μπει στο αυτοκίνητο που θα τον μεταφέρει στο σπίτι του.

Οι ώρες στη σουίτα του 5ου ορόφου στο Ευγενίδειο κύλησαν με τη φροντίδα του προσωπικού του "Ευγενιδείου", τη συντροφιά από αγαπημένα πρόσωπα και τις εκατοντάδες ευχές για ανάρρωση από συνεργάτες, βουλευτές και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου.

Παρά το αιφνίδιο της διάγνωσης και της επέμβασης, καθώς όλα εξελίχθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες, από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης έως και το απόγευμα της Παρασκευής όποτε χειρουργήθηκε, η επέμβαση κρίθηκε επιτυχής και ο πρωθυπουργός εξήλθε σε πολύ καλή κατάσταση από το χειρουργείο.

Σε γενικές γραμμές ανάλογα περιστατικά παραμένουν για ολιγόωρη παρακολούθηση και σπανιότερα απαιτείται 24ωρη παραμονή στο νοσοκομείο, σε ηλικιωμένους ή ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας.

Πόνος στην κοιλιακή χώρα και διόγκωση στην περιοχή του ομφαλού είχαν οδηγήσει τον κ. Τσίπρα σε αναζήτηση ιατρικής βοήθειας από την Πέμπτη. Η εκτίμηση ότι πρόκειται για κήλη έγινε και επίσημα ιατρική διάγνωση το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα στο Ακτινολογικό Τμήμα του Ευγενιδείου. Για την ακρίβεια επρόκειτο για περισφιγμενη κήλη, διάγνωση που άλλαζε τα δεδομένα καθώς απαιτούσε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Η περισφιγμένη κήλη με την οποία διαγνώστηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι σοβαρή επιπλοκή της κήλης. Εκτός από τα επώδυνα συμπτώματα που έχει ο ασθενής, όπως πόνο, διόγκωση, οίδημα, συχνά οδηγεί και σε απόφραξη του σπλάχνου που περισφίγγεται, με αποτέλεσμα την ελάττωση της αιμάτωσης του και ειλεό ή και νέκρωση του.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και γιατρός του Ιπποκρατείου, κ. Δημήτριος Θεοδώρου ήταν ο γιατρός που ανέλαβε να κάνει την επέμβαση στον πρωθυπουργό. Η επέμβαση διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα και κρίθηκε επιτυχής. O ασθενής οδηγήθηκε στη σουίτα του 5ου ορόφου για να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τους γιατρούς. Τότε εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού – διότι για ένα δίωρο από τις 3μμ μέχρι και τις 5μμ της Παρασκευής οι φήμες οργίαζαν αλλά όλοι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, όπως το υπουργείο Υγείας ή το Μαξίμου, δήλωναν άγνοια…
"O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εισήχθη σήμερα στις 15:00 στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης κήλης. Ο πρωθυπουργός θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους θεράποντες ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου" ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.


Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οι ευχές του Μητσοτάκη στον Τσίπρα για ταχεία ανάρρωση
Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση ευχήθηκε, μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που υποβλήθηκε σε επέμβαση πλαστικής κήλης.

Ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: "Εύχομαι περαστικά στον Αλέξη Τσίπρα και γρήγορη ανάρρωση!"


enikos.gr