18 Ιουλίου 2017

Άνω - κάτω η Σαουδική Αραβία: Ποιο είναι το κορίτσι με τη μίνι φούστα;

Αψήφισε τη σαρία και εμφανίσθηκε με «προκλητικά» ρούχα, έξω από το ιστορικό φρούριο Ushayqir - Για τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας, το  κορίτσι θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για αυτή την εμφάνιση


Άνω - κάτω η Σαουδική Αραβία με τις αρχές της χώρας να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό μιας νεαρής κοπέλας που τόλμησε να κυκλοφορήσει σε δημόσιο χώρο φορώντας μίνι φούστα και κοντό μπλουζάκι με έξω την κοιλιά και την κάμερα να καταγράφει την βόλτα της σε σοκάκια στο ιστορικό φρούριο Ushayqir.
 
Το καλλίγραμμο κορίτσι που αψήφισε τον ισλαμικό νόμο της σαρίας, είναι μοντέλο στο επάγγελμα και ονομάζεται Khulood, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.
 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κοπέλα ανέβασε στο snapchat το βίντεο αυτό, προκαλώντας «θύελλα» αντιδράσεων στην υπερσυντηρητική κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας όπου ισχύει ο ισλαμικός νόμος της σαρία.

Το βίντεο έχει προκαλέσει την οργή πολλών πολιτών.

Οι καταγγελίες ορισμένων εξ αυτών έφτασαν στις αρμόδιες αρχές, με τους αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θα ληφθούν μέτρα κατά της κοπέλας. Για τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας,το μοντέλο θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για αυτή την προκλητική της εμφάνιση.

Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν πως, εφόσον είναι πολίτης στη Σαουδική Αραβία, θα πρέπει να αποδεχθεί τους νόμους της. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που την θεωρούν πολύ γενναία, υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν ξένοι που ντύνονται με παρόμοιο τρόπο όταν επισκέπτονται τη Σαουδική Αραβία και εξαιρούνται από τον κώδικα ενδυμασίας της χώρας.
 
Όπως επιτάσσει ο κώδικας ενδυμασίας των γυναικών στη Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες οφείλουν να κυκλοφορούν με νικάμπ.Υπήρξαν και κάποιοι χρήστες των social media  οι οποίοι έκαναν photoshop στην νεαρή κοπέλα σκεπάζοντας τα γυμνά σημεία του σώματός της.

Δείτε βίντεο: Σαουδική Αραβία: Ψάχνουν να βρουν το κορίτσι με τη μίνι φούστα