Ο ΜΑΛ@ΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ! ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ! Κυρ Φώτης: Έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να ασκεί κριτική σε δικαστικές αποφάσεις

«Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, του ελεύθερου Τύπου, των δημοσιογράφων, των λειτουργών της ελευθεροτυπίας, να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις»

Η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική σε δικαστικές αποφάσεις, δηλώνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.


«Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, του ελεύθερου Τύπου, των δημοσιογράφων, των λειτουργών της ελευθεροτυπίας, να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις», τονίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το κύρος της δικαστικής εξουσίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναζητείται στη σιωπή της κοινωνίας» υπογραμμίζει, «με δεδομένο, μάλιστα, ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν αυτές οι εξουσίες υπέρ αυτού του λαού».

Ο κ. Κουβέλης, μάλιστα, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση στη διαμάχη της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, σημειώνει ότι αυτό συμβαίνει «σε χώρες με παράδοση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τον κοινοβουλευτισμό, εκεί όπου η αξιολόγηση των αποφάσεων είναι έντονη και η κριτική ακραία».

Ταυτοχρόνως, ο κ. Κουβέλης, στη συνέντευξή του, χαρακτηρίζει «όψιμο» το ενδιαφέρον κάποιων υπερασπιστών της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, δεδομένων των παρεμβάσεων στο έργο της κατά το παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς της οποίας ηγείται, έχουν ταχθεί ανοικτά στο πλευρό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο ΜΑΛ@ΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ! ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ! Κυρ Φώτης: Έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να ασκεί κριτική σε δικαστικές αποφάσεις Ο ΜΑΛ@ΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ! ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ! Κυρ Φώτης: Έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να ασκεί κριτική σε δικαστικές αποφάσεις Reviewed by Dexi Extrem on 7/22/2017 10:22:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: