10 Ιουλίου 2017

ΤΑ 'ΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΛΑ ΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Κατασχέσεις από την εφορία ακόμη και για οφειλές…. ψίχουλα

Μπαράζ κατασχέσεων ακόμη και για οφειλές 100 ευρώ από την εφορία. Στόχος να εισπραχθούν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα ώστε να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο που φτάνουν τα 95,18 δισ. ευρώ


Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν ρίξει το βάρος στο κυνήγι μεγάλων οφειλετών, όμως αποδεικνύεται τελικά ότι το κράτος περισσότερα εισπράττει από όσους χρωστούν χαμηλά ποσά παρά από εκείνους που χρωστούν υπέρογκα ποσά καθώς οι περισσότεροι είτε έχουν πτωχεύσει τις επιχειρήσεις τους είτε φαίνονται φτωχοί.

Μόνο τον Μάιο σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή υπό κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, κατά 24.059.

Ουσιαστικά κάθε εργάσιμη ημέρα του Μαΐου γίνονταν κατασχέσεις σε πάνω από 1.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί έως το τέλος του έτους προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι των εσόδων.

Συνολικά ο αριθμός των οφειλών που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχεται σε 930.160 ενώ ο αριθμός των οφειλών στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχεται σε 1.619.875. Από την αρχή του 2017 έως τα τέλη Μαΐου έγιναν 91.104 κατασχέσεις.