Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

ΜΠΑ; ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ; ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Υποθέτουμε πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι ζωντανός

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε σήμερα ότι «υποθέτει» πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι ζωντανός.


Στις αρχές του μήνα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι είχε «επιβεβαιωμένες πληροφορίες» ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε. Ωστόσο, Δυτικοί και Ιρακινοί αξιωματούχοι εξέφραζαν αμφιβολίες για τη βασιμότητα αυτής της πληροφορίας.

«Νομίζω ότι είναι ζωντανός και θα αλλάξω γνώμη όταν μάθουμε ότι τον σκοτώσαμε. Αλλά τον καταδιώκουμε... υποθέτουμε ότι είναι ζωντανός», είπε ο Μάτις μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο.

Νωρίτερα, ένα υψηλόβαθμος στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο Νίκολας Ράσμουσεν, είχε εκφράσει την ίδια πεποίθηση.

«Δεν έχω δει τίποτα που θα με οδηγούσε να πιστέψω ότι ο ηγέτης του ΙΚ έχει απομακρυνθεί από το πεδίο της μάχης» είπε ο Ράσμουσεν, που είναι διευθυντής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου των ΗΠΑ. «Γνωρίζουμε αρκετά. Απλώς δεν έχουμε πληροφορίες που θα επιβεβαίωναν τον θάνατό του», συνέχισε σε ομιλία του στο ετήσιο Φόρουμ Ασφαλείας του Ασπεν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου