28 Ιουλίου 2017

Σάλος! Ποιος αποκάλεσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σχολείο για… ηλίθιους; (ΦΩΤΟ)

Πόλεμο με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποφάσισε να ξεκινήσει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγο Ντουτέρτε, μετά μια μελέτη που δημοσίευσε το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα και η οποία δείχνει ότι ο ίδιος πλήρωσε 200.000 δολάρια, για να βελτιώσει την εικόνα του στο διαδίκτυο, κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο πρόεδρος των Φιλιππίνων τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι «ένα σχολείο για ηλίθιους».

Με τον τρόπο αυτό αντέδρασε ο Ροντρίγο Ντουτέρτε σε μια πρόσφατη μελέτη του βρετανικού πανεπιστημίου η οποία δείχνει ότι ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, είχε πληρώσει έναν «κυβερνητικό στρατό» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016 προκειμένου να αυξήσει τη δημοτικότητά του στο διαδίκτυο και να διαχειριστεί την κριτική την οποία υφίστατο.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου, Σαμάνθα Μπράντσάου και Φιλίπ Ν. Χόγουαρντ παρατήρησαν αρκετές στρατηγικές που εφάρμοσαν κόμματα και υποψήφιοι σε 28 χώρες για να χειραγωγήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την κοινή γνώμη. Η μελέτη δείχνει ότι ο Ντουτέρτε πλήρωσε 200.000 δολάρια στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016 για την ενημερωτική του εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων παραδέχθηκε ότι είχε πληρώσει μια ομάδα ανθρώπων για να τον υπερασπιστούν στα κοινωνικά δίκτυα και τόνισε ότι η πρακτική αυτή έληξε, αμέσως μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. «Αυτή τη στιγμή δεν έχω ανάγκη. Δεν χρειάζεται να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενάντια σε επιθέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων.