05 Ιουλίου 2017

Ο Νίκος Παππάς θέλει την... καρέκλα του Τσακαλώτου

Σενάρια ανασχηματισμού ενόψει της 3η αξιολόγησης

Όλο και περισσότερο απομακρύνεται το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, τουλάχιστον για τώρα, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει μπροστά της πολλά και δύσκολα θέματα που έχουν να κάνουν με το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που αποτελεί τον άνθρωπο κλειδί, προκειμένου να γίνουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, φαίνεται ότι για την ώρα έχει επιλέξει να παραμείνει στη θέση του, αν και αρκετοί από τους συναδέλφους του θα ήθελαν να αναλάβουν το χαρτοφυλάκιό του. Ανάμεσά τους ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα επιθυμούσε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο που έχει να κάνει με την οικονομία ή στην χειρότερη περίπτωση με την Ανάπτυξη.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι επίσης ένα από τα πρόσωπα, για τα οποία υπάρχει «μουρμούρα» καθώς όλοι αναμένουν να κάνει πράξεις τις δεσμεύσεις του για επενδύσεις. Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ωστόσο, να αφήσει το διάστημα του καλοκαιριού να κυλήσει προκειμένου οι υπουργοί του να καταφέρουν χωρίς τον βραχνά της διαπραγμάτευσης να φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει. Άλλωστε, τα προβλήματα που αναμένονται να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα, θα έχουν να κάνουν με την επόμενη αξιολόγηση καθώς τα θέματα που θα διαπραγματευτεί με του εκπροσώπους των Θεσμών, έχουν να κάνουν με το βαθύ ιδεολογικό πυρήνα του κόμματός του, όπως είναι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/senaria-anaschimatismou-enopsi-tis-3i-axiologisis