ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ; ΓΓ Δημόσιας Τάξης: Μεμονωμένο περιστατικό η επιδρομή στην Ερμού

«Μεμονωμένο και αποσπασματικό επεισόδιο» χαρακτήρισε την επιδρομή αντιεξουσιαστών στην Ερμού ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.

«Σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν την ίδια, ή και σε μεγαλύτερη ένταση» επέμεινε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Πάντως, ο κ. Αναγνωστάκης παραδέχθηκε για τα επεισόδια στην Ερμού πως «ίσως υπήρξε κάποια καθυστέρηση, κάποια ολιγωρία, δεν θέλω να πάρω θέση δεν έχω απολογισμό της επιχείρησης.

«Σαφώς υπάρχουν κάποια επεισόδια, δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, αλλά είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο» σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης ερωτηθείς και για άλλες ταραχές στο κέντρο όπως στα Εξάρχεια.

«Υπάρχει παρουσία της αστυνομίας στην πόλη, υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια, υπάρχουν 164 αστυνομικοί πέραν αυτών που υπηρετούν στα Αστυνομικά Τμήματα Συντάγματος, Ομονοίας κλπ. που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στους κεντρικούς δρόμους» παρατήρησε.

Υπάρχουν, πρόσθεσε ο γγ. Δημόσιας Τάξης, παράλληλες συμπληρωματικές δράσεις αστυνόμευσης εμφανούς και αφανούς, έχουμε συμβάλλει ώστε να υπάρχει κλίμα κοινωνικής ηρεμίας. «Η χώρα και η Αθήνα είναι ασφαλείς, είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα» τόνισε.

Όσον αφορά την έλλειψη εξοπλισμού της ΕΛΑΣ για την οποία κάνουν λόγο αστυνομικοί, ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες για 1.302 αυτοκίνητα και 50 μηχανές συνολικά, αν και δεν απέκλεισε προσκόμματα με προσφυγές ενδιαφερόμενων εταιρειών.

Καμίνης: Στην Αθήνα απλώνεται σκιά φόβου

«Στην Αθήνα απλώνεται σιγά – σιγά μια σκιά φόβου» προειδοποίησε ωστόσο μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στον απόηχο των βανδαλισμών των 64 καταστημάτων στην Ερμού. Ο κ. Καμίνης δήλωσε μάλιστα ότι «η αστυνομία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στα φαινόμενα βίας εκφράζοντας αμφιβολίες «αν υπάρχει και πολιτική βούληση σε κυβέρνηση και τμήμα της αντιπολίτευσης».
ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ; ΓΓ Δημόσιας Τάξης: Μεμονωμένο περιστατικό η επιδρομή στην Ερμού ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ; ΓΓ Δημόσιας Τάξης: Μεμονωμένο περιστατικό η επιδρομή στην Ερμού Reviewed by Dexi Extrem on 16:23 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: