ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙ; ΝΕΡΟ; Ψευδοκράτος: Θα κάνουμε γεώτρηση στη Μόρφου

Ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους Σουνατ Ατούν, δήλωσε στην εφημερίδα «Μιλλιέτ» πως η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου


Μετά τη Τουρκία, τώρα και το ψευδοκράτος απειλεί με γεωτρήσεις στη κατεχόμενη Μόρφου, και μάλιστα έχει προδιαγράψει και πως θα μεταφέρεται το αέριο στη Τουρκία, το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί και ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει. Ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους Σουνατ Ατούν, δήλωσε στην εφημερίδα «Μιλλιέτ» πως η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου στην Μόρφου, και το επόμενο βήμα είναι να πάει και πλατφόρμα για να γίνει γεώτρηση. Ωστόσο η Τουρκία δεν έχει πλατφόρμα και καμία ξένη εταιρεία δεν προσφέρεται να εμπλακεί σε ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Ο Σουνάτ Ατούν, είπε ακόμα ότι θα γίνει αγωγός από τα κατεχόμενα στην Τουρκία με τον οποίο θα μεταφερθεί και το φυσικό αέριο του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν λόγο για αυτή τη συνεργασία και πως ως Τουρκοκύπριοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν διεθνή ρόλο.

«Οι Ε/Κ ξεκινώντας ξανά γεώτρηση στην Μεσόγειο αγνόησαν τα δικαιώματα της ‘ΤΔΒΚ’. Δεν θα επιτρέψουμε να μας αγνοήσουν», ανέφερε.

Μανώλης Καλατζής
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙ; ΝΕΡΟ; Ψευδοκράτος: Θα κάνουμε γεώτρηση στη Μόρφου ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙ; ΝΕΡΟ; Ψευδοκράτος: Θα κάνουμε γεώτρηση στη Μόρφου Reviewed by Dexi Extrem on 15:17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: