24 Ιουλίου 2017

Μητσοτάκης: Οι δημοκρατικοί μας θεσμοί υπονομεύονται απροκάλυπτα

Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας... απότ τη Ν.Δ.
Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για προσπάθεια υπονόμευσης των θεσμών με στόχο τον κλονισμό του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «43 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, οι δημοκρατικοί μας θεσμοί, για πρώτη φορά, υπονομεύονται τόσο απροκάλυπτα» ενώ, όπως είπε, «ουδέποτε, στην ιστορία της Μεταπολίτευσης αμφισβητήθηκε τόσο ανοιχτά το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας. Προϋπόθεση ασφάλειας, ευημερίας και εν τέλει Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η διάκριση των εξουσιών, η οποία είναι ακρογωνιαίος λίθος του Κράτους Δικαίου, καταστρατηγείται ευθέως από μια κυβέρνηση που επιχειρεί την πλήρη χειραγώγηση και υποταγή της Δικαιοσύνης, μια κυβέρνηση που, όπως σημείωσε, «θεωρεί τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο στους σχεδιασμούς της».

«Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των αδύναμων και ο τελικός εγγυητής των ατομικών δικαιωμάτων. Είναι θεματοφύλακας του Συντάγματος και προστάτης απέναντι στις όποιες κυβερνητικές αυθαιρεσίες. Η ποιότητα της δημοκρατίας μας εξαρτάται από την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης στα μάτια των απλών πολιτών» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «σε όσους απεργάζονται σχέδια που κλονίζουν το δημοκρατικό οικοδόμημα, στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως οι δημοκρατικοί θεσμοί θα σταθούν όρθιοι και πως η κοινωνία δεν θα διχαστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, όσοι σήμερα τιμούν τους αγώνες άλλων γενεών για ελευθερία και Δημοκρατία, ανεξάρτητα από την σημερινή πολιτική τους ταυτότητα, θα βρεθούν απέναντι σε αυτούς που περιφρονούν το Σύνταγμα και υπονομεύουν τη δημοκρατική ομαλότητα.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη Μεταπολίτευση και στην ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής. Οι επιλογές εκείνης της εποχής μας προστατεύουν και σήμερα από το φόβο και την ανασφάλεια. Και παρά τις μεγάλες δυσκολίες των τελευταίων ετών, η πορεία προς το μέλλον δεν μπορεί να ανακοπεί. Παραμένουμε εγγυητές της δημοκρατικής τάξης και της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.