20 Ιουλίου 2017

Κρήτη: Η χήρα τα ρίχνει στον φερόμενο εραστή για τη δολοφονία του Αντώνη Χριστοφάκη - Το σατανικό σχέδιο!

Συγκίνηση για το 6χρονο παιδί του Αντώνη Χριστοφάκη που παρακολουθείται από ψυχολόγο. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει όλη την αλήθεια...

Σοκάρουν τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης για την αποτρόπαια δολοφονία του 32χρονου Μεσαρίτη Αντώνη Χριστοφάκη, ο οποίος εκτελέστηκε από το φίλο του και φερόμενο εραστή της συζύγου του, στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας, τον περασμένο Νοέμβριο. Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, επισήμανε τη «σκληρή» στάση που κράτησε η χήρα του άτυχου 32χρονου σε όλη τη διάρκεια της δίκης, ρίχνοντας όλη την ευθύνη για το φονικό στο συγκατηγορούμενό της.

Εξάλλου, ο κ. Δαφνομήλης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του συγγενικού πρόσωπου της νεαρής Γερμανίδας χήρας, που έχει αναλάβει την επιμέλεια της 6χρονης κόρης που απέκτησε η ίδια με τον Χριστοφάκη, προκειμένου να αποκόψει κάθε επικοινωνία της μικρής τόσο με τους παππούδες της από την Κρήτη, όσο και με τους γονείς της ίδιας. Έτσι, μπορεί η ετυμηγορία του αυστριακού δικαστηρίου, πριν από μερικές ημέρες, να επέβαλε ισόβια κάθειρξη στο φυσικό αυτουργό του εγκλήματος και κάθειρξη 15 ετών στη χήρα του Χριστοφάκη, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν απαλύνει τον πόνο της οικογένειας του αείμνηστου Αντώνη. Οι παππούδες της 6χρονης Μαρίας δίνουν το δικό τους αγώνα προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιοι την επιμέλεια του εγγονιού τους.


Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι γνωρίζει τόσο ότι ο πατέρας της είναι νεκρός, όσο και ότι η μητέρα της είναι στη φυλακή. Ωστόσο - τουλάχιστον μέχρι και πριν την ολοκλήρωση της δίκης - η μικρή φέρεται να μη γνώριζε τον αληθινό λόγο για τον οποίο η μητέρα της είναι έγκλειστη. «Η παιδοψυχολόγος πριν την καταδίκη της είχε πει ότι η μητέρα βρίσκεται στη φυλακή επειδή γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα, αλλά δεν ήθελε να μιλήσει. Δεν της είχαν εξηγήσει ακόμη την αλήθεια», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος. Σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο, το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν λάβει «μια κοινή απόφαση ώστε να απαλλαχθούν από την παρουσία του θύματος, τον Ιούλιο του 2016».

Πώς έστησαν την παγίδα θανάτου
Οι δυο τους φέρονται να αναζήτησαν μάλιστα τον τόπο του εγκλήματος μέσω διαδικτύου. Πώς πείστηκε, ωστόσο, ο Χριστοφάκης να μεταβεί στο απομακρυσμένο μέρος, στα αυστρογερμανικά σύνορα, όπου και έχασε τελικά τη ζωή του, δεχόμενος 11 σφαίρες από το φίλο του; Αυτό που προέκυψε από τη δίκη, σύμφωνα με τον κ. Δαφνομήλη, είναι ότι ο Χριστοφάκης πείστηκε από τους δύο καταδικασθέντες να κάνει μια μεταφορά πακέτων στην Αυστρία, μαζί με το φίλο του που εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία, για οικονομικούς λόγους.

Τα ενοχοποιητικά μηνύματα στο κινητό
Αναφορικά με τη χήρα Χριστοφάκη, η ίδια υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση. Τόσο αυτή, όσο και ο φερόμενος εραστής της είπαν ότι αντάλλασσαν μεταξύ τους μηνύματα, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωμένη σχέση. Ένα από τα ενοχοποιητικά για την κατηγορούμενη στοιχεία ήταν τα μηνύματα και οι κλήσεις που είχε με το συγκατηγορούμενό της μέσω viber. Όπως μας μετέφερε ο κ. Δαφνομήλης, σε κάποια από τις συνομιλίες τους, η χήρα Χριστοφάκη είπε στο φερόμενο εραστή της ότι πρέπει οπωσδήποτε να εξαφανίσει το όπλο. Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Δαφνομήλη, η κατηγορούμενη δεν έδειξε την παραμικρή ένδειξη μεταμέλειας. «Σε κανένα δευτερόλεπτο της απολογίας της η κατηγορούμενη δε ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια, ούτε έδειξε μετανιωμένη».


Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ίνσπουργκ της Αυστρίας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Έλληνα φίλο του Αντώνη Χριστοφάκη, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα τον 32χρονο Κρητικό, ενώ η χήρα του τελευταίου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση της δολοφονίας.

Πηγή: neakriti.gr