Τσίπρας: Μειώσαμε την ανεργία - ΝΔ: Πάψε μαλ@κα και θα μας πεθάνεις απ' τα γέλια

Οι πανηγυρισμοί Τσίπρα προκάλεσαν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Έχεις μεγάλο θράσος 

Πολιτική αντιπράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνηση και Νέας Δημοκρατίας αυτή την φορά για την ανεργία.

Μετά την θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού από την υπουργό Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου με ένα φιλί , ακολούθησαν μεγάλοι πανηγυρισμοί στο υπουργείο καθώς διαπιστώθηκε η… μείωση της ανεργίας. Ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπογράμμισε σε δηλώσεις του την μείωση της ανεργίας ενώ μίλησε και για ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας!

Για την κυβέρνηση αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε ένας… θρίαμβος από την πολιτική που ακολουθούν, καθώς ισχυρίστηκαν τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός , όσο και η υπουργός εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου ότι είχαν θετικά αποτελέσματα οι στοχευμένες, όπως είπαν, κινήσεις της κυβέρνησης που οδήγησαν στη μείωση της ανεργίας κατά περίπου 5 μονάδες.

Για «μεγάλο θράσος» κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλει μεγάλο θράσος, να εμφανίζεται σήμερα ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Εργασίας και να θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα, τα συντρίμμια και τις πρωτοφανείς πληγές που άνοιξε στο “σώμα” της ελληνικής κοινωνίας, με θύματα τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Ιδού λοιπόν οι “επιτυχίες” του κ. Τσίπρα τα τελευταία τρία χρόνια:

  • Δραματική μείωση, πάνω από δύο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, μέσα από εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους) και εισφορές, καθώς και δυο διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου.
  • Απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας, καθώς η ανεργία έπρεπε να κλείσει το Δεκέμβριο του 2016 στο 19,5% και τελικά έκλεισε στο 23,5%!
  • Απόλυτη κυριαρχία – για πρώτη φορά – στην αγορά εργασίας των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, έναντι της πλήρους απασχόλησης.
  • Πρωτοφανής φυγή των νέων στο εξωτερικό. Η τάση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τριπλασιάστηκε.
  • Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση.
  • Αθέτηση της υπόσχεσης για επαναφορά σε ισχύ των κλαδικών συμβάσεων. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε το αντίθετο.
  • Εξοντωτικές εισφορές που κυριολεκτικά “διαλύουν” ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.
  • Άδικες και αχρείαστες μειώσεις συντάξεων -που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ- σε σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους. Μειώσεις που μεταφράζονται σε απώλεια, ως και τριών συντάξεων!
  • Ισχυρό πλήγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και την κατάργηση των συντάξεων χηρείας.
  • Πρωτοφανής “στάση πληρωμών” σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που αφορούν 139.000 κύριες συντάξεις και 67.000 εφάπαξ.
Τσίπρας: Μειώσαμε την ανεργία - ΝΔ: Πάψε μαλ@κα και θα μας πεθάνεις απ' τα γέλια Τσίπρας: Μειώσαμε την ανεργία - ΝΔ: Πάψε μαλ@κα και θα μας πεθάνεις απ' τα γέλια Reviewed by Dexi Extrem on 7/17/2017 03:21:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: