12 Ιουλίου 2017

Όπως στην ταινία με τον Τομ Χανκς! Βρέθηκαν χωρίς σπίτι και δουλειά και ζουν μόνιμα στο αεροδρόμιο

Ο Διονύσης και η Παναγιώτα μοιάζουν με ζευγάρι τουριστών, στην πραγματικότητα όμως κρύβουν μια πονεμένη ιστορία.


Ένα ζευγάρι ανέργων, που έμεινε και άστεγο, έχει βρει καταφύγιο στο αεροδρόμιο. Με μια βαλίτσα και τα σακίδια τους για μαξιλάρι ξαπλώνουν κάθε βράδυ ανάμεσα στους τουρίστες που κοιμούνται, περιμένοντας τις πρωινές πτήσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ 

Μπορεί στην ταινία «Το Αεροδρόμιο», ο Τομ Χανκς να ζούσε επί μήνες αποκλεισμένος εκεί για πολιτικούς λόγους. Στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" όμως έχουμε ένα ζευγάρι που έμεινε άστεγο και έχει βρει καταφύγιο για οικονομικούς λόγους. Το περιβάλλον για αυτούς είναι γνώριμο,αφού ο Διονύσης γεννημένος στην Βενεζουέλα από Έλληνες μετανάστες έχει περάσει είκοσι χρόνια της ζωής του σε αεροδρόμια ως μηχανικός και στην εξυπηρέτηση εδάφους.

«Είμαι άνεργος εδώ και οκτώ μήνες. Είναι λυπηρό για μένα που το βιώνω για τρίτη φορά στα 55 μου χρόνια και η αγαπημένη μου, η Παναγιώτα που είναι νέα 28 χρονών με άπταιστα αγγλικά απ το Μίσιγκαν δεν έχει μπορέσει ακόμα να βρει μια δουλειά», είπε ο Διονύσης .

«Πριν 25 μέρες ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία. Όλος αυτός ο εφιάλτης. Γιατί είναι σαν εφιάλτης να ζεις σαν περιπλανώμενος, σαν ζόμπι. Να μην έχεις δουλειά, να μην έχεις λεφτά, να μην έχεις έναν χώρο, ένα σημείο που να είσαι», είπε στο Star ο Διονύσης. Το μόνο που ζητάει είναι δουλειά και ένα δωμάτιο για να μείνει με την Παναγιώτα του και να αισθανθεί, όπως λέει, άνθρωπος.

Ο κινηματογράφος αντιγράφει τη ζωή και το αντίθετο! 

Η  ταινία «The Terminal» (2004) του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους: Τομ Χανκς και Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς είναι  βασισμένη σε αληθινή ιστορία!  Στο έργο, ο Βίκτορ Ναβόρσκι, φτάνοντας στο αεροδρόμιο JFK, πληροφορείται ότι η χώρα του βρίσκεται σε εμφύλιο και το διαβατήριό του δεν ισχύει πια. Παγιδευμένος στο χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου προσπαθεί να επιβιώσει με διάφορες δουλειές, φλερτάρει μάλιστα μια αεροσυνοδό, αποτελώντας τον καθημερινό εφιάλτη του υπευθύνου ασφαλείας του αεροδρομίου.