Χρ. Σταϊκούρας: Οι θριαμβολογίες για την έξοδο στις αγορές έχουν κοντά ποδάρια

Για άσχετες, σημαντικές, φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στην τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην ευρωπαϊκή οδηγία 881/2016, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
«Στο παρόν νομοσχέδιο, μόλις 10 από τα 52 άρθρα και καμία από τις περίπου 20 τροπολογίες δεν σχετίζονται με τον πυρήνα το νομοσχεδίου» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας. «Όλα τα νομοσχέδια των δύο τελευταίων εβδομάδων έχουν αύξηση δαπανών, και στις περισσότερες περιπτώσεις, το γενικό λογιστήριο του κράτους δεν μπορεί να αποτιμήσει την αύξηση των δαπανών» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι υπάρχουν θετικές διατάξεις, «κάποιες διορθώνουν πρόσφατα κυβερνητικά σφάλματα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα και κάποιες άλλες εδράζονται σε νόμους που η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία ως αντιπολίτευση είχε καταψηφίσει».

Μιλώντας για την έξοδο στις αγορές, παρατήρησε πως οι θριαμβολογίες έχουνε κοντά ποδάρια, καθώς «η χώρα φορτώθηκε με δύο αχρείαστα μνημόνια και οι πολίτες με 14,5 δισ. ευρώ».

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δανείστηκε ακριβά, το νέο χρήμα είναι μόλις 1,4 δισ. ευρώ, και ότι λόγω της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης η κυβέρνηση δεν έχει αντλήσει περίπου 15 δισ. ευρώ από τη δανειακή σύμβαση με επιτόκιο περίπου 1%. Επίσης, παρατήρησε πως αν η χώρα είχε ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση, οι όροι του δανεισμού θα ήταν καλύτεροι.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι «η έξοδος στις αγορές πρέπει να αποτελεί βήμα μιας δομημένης στρατηγικής και να γίνεται με ασφάλεια και διαχρονική συνέχεια και να μην είναι μια ευκαιριακή κίνηση για λόγους επικοινωνιακούς και κομματικούς».
Χρ. Σταϊκούρας: Οι θριαμβολογίες για την έξοδο στις αγορές έχουν κοντά ποδάρια Χρ. Σταϊκούρας: Οι θριαμβολογίες για την έξοδο στις αγορές έχουν κοντά ποδάρια Reviewed by Dexi Extrem on 7/28/2017 12:21:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: