28 Ιουλίου 2017

Ηράκλειο: Στις πατρίδες τους οι δύο τουρίστες, πολυτραυματίες, του σεισμού της Κω

Σε νοσοκομεία της πατρίδας τους θα συνεχίσουν τη νοσηλεία τους οι δύο τουρίστες, που είχαν τραυματιστεί πολύ σοβαρά και μάλιστα, είχε κινδυνέψει η ζωή τους, κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού της Κω. Μετά από έξι ημέρες παραμονής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και, αφού διέφυγαν τον κίνδυνο, οι δύο πολυτραυματίες έφυγαν από την Κρήτη και επέστρεψαν στις πατρίδες τους, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Πρόκειται για τον 21χρονο Σουηδό, ο οποίος έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τον 23χρονο Νορβηγό που «έχασε» και τα δύο του πόδια. Οι δύο τραυματίες μαζί με τους συγγενείς τους μεταφέρθηκαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Ο μεν 21χρονος Σουηδός εισήχθη σε νοσοκομείο της χώρας του, ενώ ο 23χρονος Νορβηγός παρακολουθεί σε ειδικό κέντρο, πρόγραμμα κινητικής αποκατάστασης και ψυχολογικής υποστήριξης.

Όσον αφορά τους δύο Έλληνες που είχαν επίσης τραυματιστεί σοβαρά στο σεισμό της Κω,
η 28χρονη Ελληνίδα που υπέστη κατάγματα και στα δύο της πόδια, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρει εξιτηήριο. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για τον 37χρονο Έλληνα, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο μάτι, ωστόσο θα χρειαστεί να παραμείνει στην Οφαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για το επόμενο διάστημα.

Πηγή: www.cretapost.gr