07 Ιουλίου 2017

ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ! Αιγαίο: Βατραχάνθρωποι σε δράση! – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Του Ισίδωρου Γεωργίου

Ηχηρό μήνυμα στέλνουν οι βατραχάνθρωποι από τα Ειδικά Τάγματα Εθνοφυλακής (ΕΤΕΘ) στο Β/Α Αιγαίο.

Οι ασκήσεις στο κατεξοχήν στοιχείο τους που είναι το νερό είναι συνεχείς.

Οι αποκλειστικές εικόνες (βίντεο και φωτογραφικό υλικό) που εξασφάλισε το armynow.net είναι χαρακτηριστικές και δείχνουν τον ρεαλιστικό τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύονται αυτοί που πρώτοι βρίσκονται στα νησιά και τις νησίδες ώστε να υπερασπιστούν τον όρκο που έδωσαν προς την πατρίδα.

Παλεύουν με τα κύματα δαμάζοντας, με τα Magna 9.60, τα VTR & τα zodiac, το μένος του Ποσειδώνα.

Το υγρό στοιχείο είναι αυτό στο οποίο έμαθαν να επιχειρούν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ενώ ένα από τα «μότο» που ακούς από τους ίδιους είναι πως «τα προβλήματα λύνονται κάτω από το νερό».



Στόχος των στελεχών των Ειδικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής στο Β/Α Αιγαίο είναι να φτάσει το ηχηρό μήνυμα πως σε κάθε νησί, σε κάθε βραχονησίδα ακόμη και ξέρα υπάρχει το έμβλημα των Ελλήνων Καταδρομέων οι οποίοι, μέσα από τις εικόνες που εξασφαλίσαμε, δείχνουν πως όντως Τολμούν και Νικούν!

Αμφίβιοι Καταδρομείς, βατραχάνθρωποι στο Αιγαίο, αυτοί που 365 το χρόνο βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τις προκλήσεις.

Τις παρατηρούν, τις καταγράφουν, τις αναγνωρίζουν και πολύ διακριτικά δείχνουν πως είναι εκεί που πρέπει, εκεί που χρειάζεται, εκεί που θα πουν το δικό τους «όχι».
Με τις συσκευές κλειστού κυκλώματος, τις πυξίδες τους, τις αδιάβροχες ενδοεπικοινωνίες, φτάνουν κάτω από το νερό κοντά σε οποιαδήποτε ακτή ή βραχονησίδα χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί μιας και η χρήση αυτών των αναπνευστικών μέσων, δεν δημιουργεί φυσαλίδες όπως οι απλές γνωστές «μπουκάλες» της αυτόνομης κατάδυσης και μ’ αυτό τον τρόπο, κάτω από το νερό παραμένουν αθέατοι….


Στο προκαθορισμένο σημείο οι μικρές ομάδες των αμφίβιων καταδρομέων μπορούν να φτάσουν είτε με τα φουσκωτά σκάφη που διαθέτουν οι μονάδες τους, είτε με jet ski που σχετικά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις τάξεις των ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα, με τη Ζ ΜΑΚ, το ΕΤΑ και τη ΔΥΚ να είναι από τις πρώτες μονάδες που τα παρέλαβαν, είτε με ελικόπτερα των ΕΔ. Όμως δεν είναι λίγα τα σενάρια στα οποία ασκούνται και προβλέπουν την προσέγγιση του στόχου κολυμπώντας, μιας και η εκπαίδευση που έχουν λάβει από τα σχολεία ή της ΔΥΚ ή του ΣΥΚΣΞ, τους έχουν μάθει να κολυμπούν σε μεγάλες αποστάσεις με πλήρη φόρτο και πριν φτάσουν στον στόχο τους, να καταδυθούν και να αιφνιδιάσουν με την κίνησή τους προς την ακτή.

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι πως οι Μοίρες Καταδρομέων στα νησιά μας ασκούνται συνεχώς με όλα τα μέσα που μπορούν να διαθέσουν και πραγματοποιούν καθημερινά αναγνωρίσεις σε κάθε νησίδα του τομέα τους ώστε να γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε πέτρα που βρίσκεται και πως θα δράσουν πάνω σ’ αυτούς τους βράχους, δίνοντας ταυτόχρονα το δικό τους ηχηρό παρών!

Είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν οτι μέχρι να φτάσουν οι ενισχύσεις, αυτοί με τον βαρύ οπλισμό που διαθέτουν έχουν κληθεί να είναι η ασπίδα αλλά και ο πέλεκυς για οποιονδήποτε αμφισβητεί Ελληνικό έδαφος, κατοικημένο ή οχι.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε από την σκληρή εκπαίδευση που κάνουν οι βατραχάνθρωποι στο βορειοανατολικό Αιγαίο






Βατραχάνθρωποι στο Αιγαίο κάνουν βολές με το πολυβόλο Minimi