10 Ιουλίου 2017

Ζάκυνθος: Σοκαριστικές φωτογραφίες με το νεκρό τουρίστα στον Λαγανά - Οι απολογίες για το έγκλημα - Η αποκάλυψη του θύματος πριν τη δολοφονία!

- Οι δύο σκληρές φωτογραφίες βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας που συνεχίζει τις έρευνες για το έγκλημα
- Ο άτυχος Bakari Jaward Henderson έχει αφήσει την τελευταία του πνοή και κάποιοι συνεχίζουν τα χτυπήματα
- Ο πορτιέρης και ο μπάρμαν δίνουν τη δική τους εκδοχή - ''Στοχευμένη η επίθεση'' λέει η ιατροδικαστής
- Συγκλονίζει η αποκάλυψη για ακόμα ένα άγνωστο παιχνίδι της μοίρας από φίλους του Αμερικανού τουρίστα
- Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες από το σημείο που γράφτηκε ο επίλογος της ζωής του 22χρονου τουρίστα

Το στυγερό έγκλημα στον Λαγανά της Ζακύνθου με θύμα τον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα, εξακολουθεί να συγκλονίζει εντός αλλά και εκτός συνόρων, με τις νέες εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να σοκάρουν. Η εκπομπή LiveNews του Epsilon παρουσίασε δύο φωτογραφίες αμέσως μετά τη δολοφονία, με τον άτυχο Bakari Jaward Henderson να βρίσκεται νεκρός στον δρόμο. Οι εικόνες είναι σκληρές αλλά είναι και αυτές μαζί με τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, τα ντοκουμέντα του εγκλήματος που βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών.

Ο άτυχος τουρίστας τρέχει για να ξεφύγει από τους μετέπειτα δολοφόνους του αλλά δεν τα καταφέρνει. Τον πιάνουν και τον σκοτώνουν στο ξύλο. Όπως αποκαλύπτεται μάλιστα, κάποιοι συνέχιζαν να τον χτυπούν ακόμα και όταν είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Τα χτυπήματα στο πρόσωπο του Bakari Jaward Henderson σφίγγουν το στομάχι. Οι δράστες εξάντλησαν την αγριότητά τους και άφησαν το θύμα τους νεκρό. Η αστυνομία δεν πρόλαβε να τον σώσει. Οι φίλοι του έχουν πει ότι φοβήθηκαν να πλησιάσουν.


Οι 8 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου και ετοιμάζουν τις απολογίες τους. Η Εισαγγελέας τους απήγγειλε την κατηγορία της απο κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ αμέσως μετά την διαδικασία επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διευθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 11 Ιουλίου 2017 για να επιστρέψουν ενώπιον του Ανακριτή και να απολογηθούν.

Ο Έλληνας μπάρμαν που συνελήφθη υποστήριξε ότι πήρε μέρος στη φονική συμπλοκή αλλά όπως είπε δεν σκότωσε εκείνος τον Bakari Jaward Henderson. ''Ναι τον χτύπησα αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω.'' Ο πορτιέρης τώρα που επίσης κατηγορείται για το στυγερό έγκλημα υποστηρίζει πως δεν χτύπησε καμία φορά το θύμα. ''Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο'' είπε στους αστυνομικούς. Οι υπόλοιποι 6 Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το οπτικοακουστικό υλικό τους διαψεύδει. Οι φίλοι του θύματος μαζεύουν χρήματα για τα έξοδα της κηδείας με στόχο να στηρίξουν οικονομικά τους γονείς του 22χρονου


Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ που συνεχίζουν τις αναφορές στο θέμα, οι γονείς είχαν ετοιμάσει αποχαιρετιστήριο δείπνο στο παιδί τους μια μέρα πριν φύγει για την Ελλάδα. Είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο για τελευταία φορά 24 ώρες πριν το έγκλημα, με τον Bakari Jaward Henderson να εύχεται χρόνια πολλά στον πατέρα του, για τα γενέθλιά του. Τότε κανείς δεν έκανε άσχημες σκέψεις. Κανείς δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν λίγες ώρες αργότερα στον Λαγανά.

Όπως μετέδωσε ο Alpha κατά τη διάρκεια των ερευνών μετά τη δολοφονία, φίλοι του θύματος αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι ο Bakari Jaward Henderson είχε χάσει τον αδερφό του σε μια ανάλογη συμπλοκή σε μπαρ του Τέξας. Σε εκείνο το έγκλημα ο νεαρός είχε χάσει τη ζωή του από αλλεπάλληλες μαχαιριές που δέχθηκε σε όλο του το σώμα...


Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, η αστυνομία προσπαθεί να συνθέσει μέσα από τα βίντεο που έχει στη διάθεσή της, το πάζλ του στυγερού εγκλήματος και να οδηγήσει όλους τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνθήκες του εγκλήματος ξεκαθαρίζουν ακόμα περισσότερο από την ανάλυση των εικόνων. Σε αυτές, φαίνεται ο άτυχος Bakari Jaward Henderson να διασκεδάζει με την παρέα του και κάποια στιγμή, να πηγαίνει σε σερβιτόρα του καταστήματος για να βγάλουν μία selfie.

Εκεί την τραβάει πιθανότατα σε κατάσταση μέθης και δημιουργείται παρεξήγηση, την οποία αναλαμβάνει να λύσει ο κατηγορούμενος πορτιέρης. Πλησιάζει την παρέα των Αμερικανών που εν τω μεταξύ διαπληκτίζεται με Σέρβους πελάτες του μπαρ και τα πράγματα αγριεύουν επικίνδυνα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος τουρίστας τον χαστουκίζει και ο 32χρονος Σέρβος, με βρετανικό διαβατήριο, του επιτίθεται. Ο ξυλοδαρμός του άτυχου νεαρού έχει ξεκινήσει και οι φίλοι του είναι αδύνατον να τον προστατέψουν. Ο Bakari Jaward Henderson τρέχει εκτός καταστήματος αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι δράστες τον πιάνουν και τον χτυπούν μέχρι θανάτου. Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, τα χτυπήματα συνεχίστηκαν ακόμα και όταν ο 22χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του.