08 Ιουλίου 2017

ΝΔ: Να τελειώνουμε με τη βία που βρίσκει άσυλο στα πανεπιστήμια

«Η στοχοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου από τους γνωστούς αγνώστους, με τη ρίψη βομβών μολότοφ από την Πανεπιστημιούπολη, αναδεικνύει εκ νέου τη στρεβλή λειτουργία του λεγόμενου ασύλου».


Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίθεση χθες τη νύχτα με βόμβες μολότοφ από τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου.

«Προστατευμένοι από έναν ξεπερασμένο θεσμό -ο οποίος από άσυλο ιδεών κατάντησε άσυλο παρανομίας και ασυδοσίας- ταραχοποιοί κάθε φυράματος μπορούν να δρουν ατιμώρητοι. Έτσι, οι χώροι των Πανεπιστημίων μας μετατρέπονται σε νησίδες ανομίας για οργανωμένες μειοψηφίες και κάθε είδους συμμορίες. Είναι άλλωστε πρόσφατη η κραυγή αγωνίας των φοιτητών του ΑΠΘ.

»Δυστυχώς» σημειώνεται στη δήλωση, «όλα αυτά είναι "ψιλά γράμματα" για μια Κυβέρνηση που όχι μόνον δεν βλέπει το πρόβλημα, αλλά το ενισχύει κιόλας με τις αποφάσεις και τις δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών.

»Ωστόσο, η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία συμφωνεί ότι ήλθε πλέον ο καιρός να τελειώσουμε με αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση, που δεν συνάδει με ένα κράτος δικαίου».