23 Ιουλίου 2017

Κατάρρευση για ΣΥΡΙΖΑ: Προδομένοι αισθάνονται οι ψηφοφόροι

Αμείλικτοι είναι οι αριθμοί από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ότι τα επικοινωνιακά τρικ του Μαξίμου δεν πείθουν πια την κοινωνία.


Σε πορεία σταθερής αποδρομής βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των ποιοτικών στοιχείων σειράς δημοσκοπήσεων και κυρίως από το αρνητικό εύρος των κοινωνικών δεικτών σε βάρος του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως επισημαίνεται στην κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου, είναι χαρακτηριστικό το ότι, πέραν της παγιωμένης, πλέον, διψήφιας διαφοράς στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ, εδώ και καιρό το εκλογικό σώμα δίνει πιθανότητα εκλογικής νίκης στον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο αριθμό (9%)!

Τους τελευταίους μήνες η έλλειψη ικανοποίησης από την κυβέρνηση είναι σταθερά πάνω από το 90%.

Το εντυπωσιακό είναι ότι από όσους είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές το 47% δηλώνει πως εξάντλησε η αριστερή κυβέρνηση τις δυνατότητές της για προσφορά στη χώρα!

Ένα αντίστοιχα αρνητικό εύρημα που προέρχεται από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι και το εξής: Στο ερώτημα (γκάλοπ Πανεπιστημίου Μακεδονίας) πόσο ικανοποιημένο είναι το δείγμα της έρευνας από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το 87% του συνόλου απαντά «Οχι». Την ίδια απάντηση δίνει και το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτή η δυσαρέσκεια από μέρους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συντελεί στην αποσυσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος, καθώς δεν σημειώνονται μόνο απευθείας μετακινήσεις προς άλλα κόμματα, αλλά και το 35% των παλαιών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ένας στους τρεις, είναι στην γκρίζα ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου, δηλαδή των αναποφάσιστων, του λευκού και της αποχής από τις εκλογές!

http://www.lykavitos.gr/archives/471015