Συνεχίζει τον αγώνα της η Μυρτώ – Επέστρεψε στην Αθήνα

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις θεραπείες αποκατάστασής της η Μυρτώ, η οποία επέστρεψε πρόσφατα στο σπίτι της στην Αθήνα. Από εκεί έλειπε εδώ και πέντε χρόνια, οπότε και είχε δεχτεί επίθεση σε παραλία της Πάρου από αιμοσταγή Πακιστανό, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Με την φροντίδα της μητέρας της και τη συνεχή παρακολούθηση των γιατρών, η 20χρονη πλέον Μυρτώ συνεχίζει τον αγώνα.

Όπως δήλωσε η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, η διάθεση της Μυρτώς έχει αλλάξει πολύ μετά την επιστροφή της στην Αθήνα. «Στο μυαλό της και τη ματιά της υπάρχει περισσότερη σπιρτάδα και αντίληψη», είπε η Μ. Κοτρώτσου, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στο θέμα των κινήσεων. «Αυτό όμως που έγινε στην Λάρισα ήταν ότι σταθεροποιήθηκε το θέμα των λοιμώξεων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Σε καθημερινή βάση, την Μυρτώ επισκέπτονται εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές. Βοήθεια από το κράτος δεν υπάρχει, όπως λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της. «Σε ένα άτομο που έχει 100% αναπηρία, δεν προβλέπει βοήθεια. Ίσως θεωρεί ότι ο γονιός πρέπει να είναι αρσιβαρίστας και να τα καταφέρει μόνος του», εξηγεί, προσθέτοντας:
«Αυτή τη στιγμή ζούμε χάρη στη βοήθεια κάποιων ανθρώπων που βοηθάνε χωρίς να θέλουν να φαίνονται. Κατ’ εμέ, αυτός είναι και ο σωστός τρόπος φιλανθρωπία. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς τους ανθρώπους».

Αναφορικά με την αναίτια επίθεση που δέχτηκε το παιδί της η Μ. Κοτρώτσου τόνισε: «Η Μυρτώ γεννήθηκε γερή και έφτασε σε αυτή την κατάσταση από μια δολοφονική επίθεση ενός… δεν θα τον πω άνθρωπο. Κάποιου από μια ασιατική χώρα που η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει τίποτα. Δέχεται όμως τους υπηκόους της. Γιατί στα χρήματα που δίνει η ΕΕ δεν προβλέπονται αποζημιώσεις για ό,τι προκαλούν; Εγώ, για αυτό τον λόγο, θα πάω σε δικαστήριο το ελληνικό κράτος. Ακόμη και αν χάσω, θα πρέπει να ξεκινήσει κάτι».
Συνεχίζει τον αγώνα της η Μυρτώ – Επέστρεψε στην Αθήνα Συνεχίζει τον αγώνα της η Μυρτώ – Επέστρεψε στην Αθήνα Reviewed by Dexi Extrem on 09:58 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: